بهگزارش میراثآریا بهنقلاز روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی مریم جلالی دهکردی ظهر روز دوشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۱ در آیین افتتاح پنجمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی در خراسان جنوبی بیان کرد: صنایعدستی بسیار زودبازده و کمسرمایه است، هیچ چیزی جای ابتهاج تولید را نمیگیرد.
معاون صنایعدستی کشور بیان کرد: صنایعدستی اقتصاد هویت بنیان ما است و باید با همه تار و پودمان این هنرها را حفظ کنیم ولی این خانوارهای ایرانی بودند که همواره این هنرها را حفظ کرده و در ایران و جهان به نمایش گذاشتند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به روستای جهانی خراشاد خراسان جنوبی، بیان کرد: اگر از ۴۸ شهر و روستای جهانی کشور یک روستا به این استان تعلق دارد این افتخار دستآفرینهایی است که از هیچ، همه چیز ساختهاند. کار خیر، حتی به اندازه مثقالی همیشه میماند و چه خیری بالاتر از تولید و هنر که در دستان خانواده ایرانی به ویژه شرق باشکوه قرار دارد و از هر انگشت یک خانواده ایرانی یک هنر میریزد.
جلالی با بیان اینکه هنر ایرانی همه حوزهها را در بر میگیرد و یک وجهی و تک ساحتی نیست، تصریح کرد: ما میراثدار همچین هنری هستیم و این وظیفه ما را برای حفظ، نگهداشت، ترویج و شناسایی آن سنگینتر میکند.اینکه در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه هفتم توسعه یک بند برای توسعه و ترویج صنایعدستی گذاشته شده نشاندهنده این است که پیشران اقتصاد و فرهنگ میتواند همین اتفاق همگرایی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی باشد.
معاون صنایعدستی کشور با بیان اینکه سرمایه اجتماعی در خراسان جنوبی بینظیر است، گفت: قصهها، لالاییها، آیینها، دستبافتهها، دست سازهها و میراثفرهنگی و طبیعی از کویر تا جنگل سرمایه بینظیری است که موظف هستیم از آن استفاده کنیم. در دولت سیزدهم خدمت اصل بوده و قدرت میآورد نه مجوزها و مقرراتهای مختلف، و این شعور سیاستگذارانی است که قرار شده به جامعه هنری و میراثداران فرهنگ ما خدمت کنیم.
جلالی بیان کرد: این نمایشگاهها انگیزهای برای همگرایی، انتقال تجربیات استانهای مختلف و ساماندهی خرد جمعی است همچنین نمایشگاه، برونداد فعالیتهای یکساله استانهای ما است.
او با بیان اینکه برکت میهماننوازی، میهمانداری و سفر در قالب نمایشگاهها همافزایی است، تصریح کرد: تلاش بیشائبه دستاندرکاران این نمایشگاه ستودنی است و خواهش داریم برای یکبار دیگر سرمایههایی که داریم را مرور کنیم زیرا آنچه میتواند چرخ اقتصادی را بچرخاند فرهنگ، غذا، آیین، طعم و سایر است.
معاون صنایعدستی کشور با تاکید بر اینکه میراثدار ما و خانواده ایرانی هستیم، عنوان کرد: امیدواریم این وظیفه را به نحو احسن انجام دهیم و بدانیم خوشههای اقتصادی از لحظه خلق ایده تا فروش و این چرخه باید تکمیل شود.برگزاری نمایشگاهها بعد از چند سال به دلیل شیوع کرونا و دلایل دیگر، در دولت سیزدهم مجدد فعال شده است.
جلالی افزود: امیدوارم جوانان پا به عرصه صنایعدستی گذاشته و این هنرها را از استادکاران یاد بگیرند و مطمئن باشند بهرهوری بینظیری خواهد داشت.خراسان جنوبی شکوه خود را از تولید و منابعی که وصل به ثروت هستند، دارد و امیدواریم در آینده نزدیک این پیشرانهای توسعه اعم از کشاورزی، معدن یا صنایع دستی بتوانند به هم کمک کنند.
معاون صنایعدستی کشور ادامه داد: صنایعدستی میتواند به بستهبندی محصولات کشاورزی کمک کرده از از ضایعات مواد معدنی یک اثر هنری خلق کند اما این مهم نیاز به یک عزم جدی دارد.
او در ادامه با اشاره به موضوع واگذاری باغ اکبریه بیرجند به بنیاد مستضعفان گفت: ما میراثدار پایگاههای جهانی هستیم هر درختی در این باغ کاشته شده یا هر عمارتی احداث شده ما وظیفه پاسبانی از آن را داریم.
جلالی با بیان اینکه نیات واقف در این آثار باید رعایت شود، ادامه داد: میراثفرهنگی حتما پروتکلها و سیاستگذاریهایی دارد که اجازه نمیدهد هیچ خدشهای به هیچ بنایی وارد شود.همگرایی دستگاهها و ارتباطات، اختیارات و اعتبارات دستگاهی باید به کمک پویایی مراکز فرهنگی بیاید.
معاون صنایعدستی کشور عنوان کرد: در دنیا موزهها و اماکن فرهنگی دارد به سمت پایگاه فرهنگی شدن پیش میروند لذا این یک ابتکار فوقالعاده بوده که از بنیاد مستضعفان که دارای اعتبارات بسیار زیادی است برای این باغ و مرمت آن استفاده شود.باغ و عمارت اکبریه باید تبدیل به پایگاه فرهنگی بیرجند و خراسان جنوبی شود و اینجا میتواند تجلی همه حوزهها باشد.
او گفت: مطمئن باشید مجموعه میراثفرهنگی مراقبت کامل داریم و استاندار خراسان جنوبی و مدیرکل میراثفرهنگی استان با عزمی که دارند حافظ این منافع خواهند بود.توسعه و پیشرفت در ایستایی نیست بلکه در حرکت، ایدههای خلاقانه و پیشرفت است، لذا باید از هر عنصری برای پویایی فرهنگی استفاده کنیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/