هفدهمین جلسه کمیته بین‌دولتی حفاظت از میراث‌فرهنگی ناملموس افتتاح شد

مراسم افتتاحیه هفدهمین جلسه کمیته بین‌دولتی حفاظت از میراث‌فرهنگی ناملموس، یکشنبه‌شب با اجرای چند نمایش و موسیقی و صرف غذاهای ثبت‌شده در فهرست میراث ناملموس یونسکو برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا، محمدمهدی بن سعید، وزیر جوانان، فرهنگ و ارتباطات یونسکو و آدری آزولای، مدیرکل یونسکو، از جمله شرکت کنندگانی بودند که در مراسم افتتاحیه هفدهمین نشست کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس در شهر رباط مراکش شرکت کردند.

بنا بر این گزارش، افتتاح مراسم با Tbourida، نمایش سوارکاری مراکشی که در سال ۲۰۲۱ در فهرست معرف یونسکو ثبت شد، صورت گرفت. بخش‌هایی هم از میراث زنده ثبت شده قدیمی‌تر انجام شد و مهمانان شاهد رقصندگان تاسکیوین، رقص رزمی اطلس بزرگ غربی در مراکش، که در سال ۲۰۱۷ در فهرست میراث فرهنگی ناملموس و در بخش نیاز به حفاظت فوری ثبت شد، و  موسیقی گناوا (Gnawa)، ثبت شده در سال ۲۰۱۹ در فهرست معرف یونسکو، بودند.

همچنین شرکت کنندگان برای ضیافت شام با بلغور عربی (Couscous) پذیرایی شدند. دانش و شیوه‌های مربوط به تولید و مصرف این غذا نیز در سال ۲۰۲۰ در فهرست معرف یونسکو ثبت شده است.

این مراسم به منزله افتتاحیه جلسه اصلی است که تا شنبه 12 آذرماه ادامه خواهد داشت. تا این تاریخ، حدود هزار شرکت کننده برای شرکت در کمیته ثبت نام کرده‌اند که پس از سه سال وقفه گرد هم آمده اند.

سمیر آدهره، سفیر و نماینده دائم پادشاهی مراکش در یونسکو، ریاست این گردهمایی سالانه را بر عهده خواهد داشت. هر جلسه صبح از ساعت ۹:۳۰ صبح شروع و در ساعت ۱۲:۳۰ بعدازظهر (به وقت رباط) به پایان می‌رسد. بعد از ظهر این جلسه از ساعت ۱۴:۳۰ شروع و در ساعت ۱۷:۳۰ (به وقت رباط) پایان می‌یابد.

موارد دستور جلسه به ویژه شامل بررسی نامزدهای ارائه شده توسط کشورهای عضو برای ثبت در فهرست‌های کنوانسیون موارد زیر است:

۴ نامزد در فهرست میراث فرهنگی ناملموس نیازمند حفاظت فوری،

۴۶ نامزدی در فهرست معرف میراث فرهنگی ناملموس بشری،

۵ پیشنهاد برای ثبت اقدامات حفاظتی خوب،

۱ درخواست کمک بین المللی

در جلسه هفدهم 24 گزارش توسط کشورهای عضو در مورد وضعیت عناصر ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی ناملموس که نیاز به حفاظت فوری دارند و ۴۲ گزارش در مورد اجرای کنوانسیون و وضعیت عناصر درج شده در فهرست معرف در اروپا نیز بررسی خواهد شد.

نتایج سه نظرسنجی در مورد ابتکارات موضوعی مرتبط با میراث زنده و توسعه پایدار نیز به کمیته ارائه خواهد شد: «ابعاد اقتصادی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس»، «حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس و تغییرات اقلیمی» و «حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس در بافت‌های شهری».

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 1401090814728

برچسب‌ها