به گزارش میراث آریا، عبدالرضا مصری در گفتوگو با ایرنا با اشاره به ثبت آثار میراث فرهنگی ناملموس در فهرست جهانی یونسکو اظهار داشت: امروز همه مردم دنیا از طریق شبکههای اینترنتی به دنبال علایق و ذائقه خاص خود هستند، بسیاری از مردم علاقهمند به طبیعتگردی و ماجراجوبی و بسیاری هم علاقهمند به آثار تاریخی و صنایعدستی هستند. وقتی آثار یک کشور در یونسکو ثبت میشود با توجه به این که دسترسی به آن برای همه دنیا آسان میشود زمینهای ایجاد میشود تا از طریق آن گردشگران علاقهمند به آثار ثبت شده به کشور دارنده آنها جذب شوند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با قدردانی از اقدام به موقع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ثبت جهانی چهار عنصر جدید در یونسکو تصریح کرد: ثبت یک عنصر در یونسکو محلی برای اعتباربخشی به آن است، ثبت یک اثر در یونسکو پس از بررسی و تایید همه مراحل علمی و پیشینه آن است و به همین دلیل محلی قابل اعتماد برای همه گردشگران است. حضور و ثبت آثار ایران در یونسکو میتواند به نوعی اعتبار برای جذب گردشگران و مسافران خارجی به حساب میآید.
مصری خاطرنشان کرد: متاسفانه آن چه تا به امروز به ثبت رسیده، هنوز ۱۰ درصد از داشتههای ایران هم نیست، از طرفی شاهد هستیم که در دنیا مواردی به ثبت میرسد که در مقابل ظرفیتهای بزرگ ایران پیش پا افتاده و کم ارزش است و البته نشانی از کملطفیها نسبت به جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی با اشاره به اهمیت ثبت مشترک چندین پرونده ایرانی با کشورهای همسایه، اظهار کرد: ثبتهای مشترک طبیعتا سندیتهای بهتری را برای یک اثر در یونسکو به همراه دارد و وقتی یک اثر با چنین ویژگی به ثبت برسد ا اعتماد بیشتری را از سوی گردشگران و مسافران به همراه دارد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هرچه تعداد ثبت آثار متنوع و متعدد کشور در یونسکو بالاتر برود، زمینه اعتمادسازی بیشتری را برای جهانیان ایجاد می کند، افزود: ایران هرچه برای ثبت آثار ملموس و ناملموس خود در یونسکو سرمایه گذاری بیشتری را انجام دهد نهتنها هزینه نکرده بلکه منفعت بیشتری را از طریق جلب اعتماد جهانیان کسب میکند.
به گزارش ایرنا، هفدهمین نشست کمیته بین دولتی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در شهر رباط مراکش ( ۲۸ نوامبر تا ۳ دسامبر ۲۰۲۲)، روز شنبه - ۱۲ آذر ۱۴۰۱– به کار خود پایان داد، ایران در این دوره ۶ میراث ناملموس را که پرونده آنها مشترک با کشورهای دیگر تدوین شد، ارائه کرد که ۴ عنصر میراث ناملموس هنرساختن و نواختن عود، مشترک ایران و سوریه، شب یلدا/ چله، مشترک افغانستان و ایران، هنر سوزندوزی ترکمن، مشترک ایران و ترکمنستان و پرورش کرم ابریشم و تولید سنتی ابریشم برای بافندگی، مشترک ایران، افغانستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/