بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، محمدجواد ساوری دوشنبه 21 آذرماه 1401 در دیدار با هنرمندان و فعالان صنایعدستی و هنرهای سنتی استان در کاخموزه گرگان، گفت: اصلیترین چالش حوزه صنایعدستی استان گلستان فروش است که در این راستا و برای ایجاد ظرفیتهای عرضه بینالمللی، پیگیریهایی را در سطح ملی و سازمانهای کشوری داشتیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان اضافه کرد: با جلساتی که با مدیران سازمان فرهنگ و ارتباطات داشتیم برای بهرهمندی از توان رایزنان فرهنگی ایران در سایر کشورها پیشنهاد برگزاری هفته فرهنگی استان گلستان در کشورهای هدف را ارائه کرده و پیگیر برگزاری آن هستیم.
او افزود: در سطح استان تعدادی بازارچه دائمی توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان در حال احداث است اما متأسفانه با توجه به محدودیت منابع دولتی اجرای آن زمانبر خواهد بود.
ساوری بیان کرد: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی، برای ایجاد بازارچه دائمی فروش محصولات صنایعدستی در حال پیگیری برای جذب سرمایهگذار هستیم. بهرهمندی از توان بخش خصوصی بهعنوان یک ظرفیت مهم از اولویتهای ماست.
او اضافه کرد: دستگاههای اجرایی، ارگانها و نهادهای استان در راستای حمایت از هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی استان برای هدایا و اقلام تبلیغاتی خود تولیدات هنری و صنایعدستی استان استفاده کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با بیان اینکه نقطهضعف صنایعدستی استان نداشتن بستهبندی مناسب است، گفت: باید با تعامل بهویژه بین هنرمندان این ضعف را در کوتاهمدت و با همکاری بخش خصوصی برطرف کنیم.
او در ادامه بابیان اینکه اقامتگاههای بومگردی میتوانند ظرفیت مناسبی برای عرضه صنایعدستی و هنرهای سنتی استان باشد، تأکید کرد: اقامتگاه بومگردی باید بسته کاملی از ظرفیتها و پتانسیلهای روستایی را به گردشگران عرضه کنند و صنایعدستی و هنرهای سنتی نیز یکی از پتانسیلهای مناطق روستایی گلستان است که باید در این واحدها نمایان باشد.
ساوری بیان کرد: از مدیران و بهرهبرداران اقامتگاههای بومگردی میخواهیم تا با اختصاص مکانی برای عرضه محصولات صنایعدستی و هنرهای سنتی استان علاوه بر ایجاد جاذبهای برای گردشگران، در رونق فروش صنایعدستی سهیم باشند.
او گفت: حوزه گردشگری بهعنوان یکی از محورهای اصلی توسعه استان مقدمه و مکمل نیاز دارد و بخشهایی چون صنایعدستی و هنرهای سنتی مکمل بخش گردشگری خواهد بود و میتواند چرخه اقتصادی حوزه گردشگری را رونق بخشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی حوزه گردشگری استان برندسازی و تبلیغات است؛ هنرمندان صنایعدستی میتواند در فرآیند برندینگ استان نقش پررنگی داشته باشند.
او خاطرنشان کرد: تولیدات و محصولات صنایعدستی و هنرهای سنتی ظرفیت مهمی برای معرفی مزیتهای نسبی استان است که متأسفانه در این بخش اقدامی صورت نگرفته است.
ساوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: هنرمندان استان در راستای پیگیری حقوق و بهرهمندی بهتر از ظرفیتهای مختلف استان باید با تعامل صنفی، همفکری و خرد جمعی را اولویت کاری خود قرار دهند.
او عنوان کرد: یکی از نیازهای حوزههای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اصلاح قوانین به نفع مردم و ذینفعان است که باید با همکاری نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و وزارت میراثفرهنگی پیگیری شود.
در این نشست هنرمندان و فعالان صنایعدستی به بیان مسائل و مشکلات این حوزه از جمله بازاریابی بینالمللی و صادرات محصولات، بیمه، حضور در نمایشگاههای بینالمللی، ملی و استانی، افزایش قیمت و کمبود مواد اولیه، همکاری دستگاههای اجرایی با فعالان صنایعدستی، تسهیل در روند دریافت تسهیلات بانکی، ایجاد بازارچه دائمی فروش و... پرداختند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/