معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران معتقد است تنوع فرهنگی هر قوم که به صورت ناملموس وجود دارد منجر به هویت بخشی میشود و در این بین ایران با توجه به قدمت تاریخی و فرهنگی، دستاوردهای بسیاری از جنبههای فرهنگی و معماری پیش رو دارد که برای گردشگران سایر نقاط دنیا جذاب است.
در این راستا بسیاری توریستها با ورود به ایران مسیری فرهنگی را طی کرده و از فهرست ناملموس فرهنگی کشورمان بازدید میکنند. ثبت این آثار ملموس و نا ملموس در فهرست آثار جهانی علاوه بر بعد حفاظتی، معرف و گویای فرهنگ کشورمان برای گردشگران خارجی خواهد بود.
رفیعی با بیان این که ایران آثاری غنی را در دل خود جای داده و بسیاری از آنها نا ملموس میباشند و به صورت یک بنا نیستند که مردم قادر به مراجعه به آن باشند، گفت: در گستره جغرافیایی ارتباطی با کشورهای همسایه داریم و این میراث نا ملموس در میان این کشورها نیز گسترش یافته است.
این کارشناس حوزه گردشگری آیین نوروز یا شب یلدا را جزئی از همین ثبتهای نا ملموس دانست و افزود: شب یلدا نوزدهمین ثبت ایران در فهرست آثار ناملموس یونسکو بوده است.
او با اشاره به مشترک بودن آیین یلدا بین ایران و افغانستان و ثبت آن در فهرست یونسکو گفت: این آیین در میان مردم ما رواج بسیار دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته و فاصله بین نسلی با این آثار ناملموس کاهش مییابد.
رفیعی در مصاحبه با رادیو گفتوگو تاکید کرد که یلدا دومین آیین ناملموس بعد از نوروز است که گستره بسیاری در کشورمان دارد و افزود: معرفی این آداب و رسوم در صنعت گردشگری اتفاق افتاده ولی این اقدامات کافی نبوده است.
او خاطرنشان کرد که بازاریابی و تبلیغات با ضعف روبهرو است و ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی کشورمان در این مسیر معرفی نشده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/