ثبت ملی برای هنرمندان انگیزه‌بخش است/ حمایت وزارت میراث‌فرهنگی باعث رونق «گلیج‌بافی» شده است

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه، ثبت ملی بهشهر به‌عنوان شهر ملی گلیج‌بافی را برای هنرمندان انگیزه‌بخش دانست و آن را فرصتی مغتنم برای معرفی این هنر در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی عنوان کرد.

غلامرضا شریعتی نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا، ثبت‌ بهشهر به‌عنوان شهر ملی گلیج‌بافی را کاری ارزشمند از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دانست و افزود: معرفی محصولات، هنرهای دستی و میراث معنوی که از گذشته‌های دور در روستاها وجود داشته موجب رونق و ماندگاری آن‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: این ثبت ملی برای رونق گلیج‌بافی بسیار مثبت است و شهرستان بهشهر در شرق مازندران از قدمت بالایی در صنایع‌دستی به خصوص گلیج بافی برخوردار است و به همین دلیل به عنوان شهر ملی گلیج‌بافی ثبت شده است. مرکز گلیج‌بافی روستای متکازین منطقه‌ای کوهستانی در شهرستان بهشهر و روستاهای اطراف آن است که عمدتا توسط بانوان خانه‌‌دار انجام می‌شود.

شریعتی با بیان اینکه طی چند سال گذشته به دلیل بی‌توجهی این هنر ارزنده از رونق افتاده است، گفت: هزار هنرمند گلیج‌باف در بهشهر شناسایی شده‌اند که 500 نفر آن‌ها فعال هستند. اما اگر هنری چند سال مورد حمایت قرار نگیرد هنرمندان انگیزه‌ خود را از دست می‌دهند.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی، عمده فروش این محصول را محلی و جشنواره‌ها عنوان کرد و ادامه داد: انجام این ثبت ملی برای هنرمندان انگیزه‌بخش است و موجب پیشرفت و رونق این محصول می‌شود.

شریعتی تصریح کرد: همچنین با این کار ارزشمندی که صورت گرفته است، گلیج‌بافی در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی معرفی می‌شود.

او همچنین با بیان اینکه تسهیلات خوبی در مجلس برای مشاغل خانگی در نظر گرفته شده است، ابراز امیدواری کرد که با پیگیری‌های انجام شده از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هنرمندان از این فرصت بهترین بهره‌برداری را بکنند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011026957763