بهگزارش میراث آریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم، مرشد علی ساده هنرمند برجسته قمی عصر امروز ۱۸ بهمن در حاشیه برگزاری نمایشگاه گردشگری گفت: پرده خوانی یکی از شیوههای نقالی است که بیشتر زمینه مذهبی داشته و پردهخوان در آن به بیان داستانهای قدیمی و روایتهای اسلامی میپردازد.
این هنرمند برجسته هنرهای نمایشی ادامه داد: هنرهای آئینی مانند نقالی، پرده خوانی، روایتگری و قصه گویی از جمله ارزشمندترین هنرهای سنتی هستند که بسیاری از مردم هنوز آن را نمیشناسند و باید برای ترویج و شناساندن آن به مردم تلاش شود.
او افزود: پردهخوانی و تعزیه با هم ارتباط دارند و هر دو از هنرهای دینی و قدسی است که برخی پردهخوانی و شمایلخوانی را هنری مرکب از هنر تجسمی نقاشی و هنر کلامی نقالی میدانند و برخی دیگر آن را مقدم بر تعزیه و در شکوفایی آن موثر میدانند.
مرشد علی ساده با اشاره به ویژگی پردهخوان عنوان کرد: پردهخوان با شیوههای نمایشی کردن وقایع آشنا و در مواقع لازم برای بیان و شرح واقعهها از اشعار مناسب استفاده میکرد.
او با تاکید بر جایگاه قم در این رشته هنری گفت: هنرهای بومی و محلی قم ظرفیت مناسبی در معرفی و انتقال فرهنگ مردم استان به سایر اقوام و ملل است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/