کارآفرینان نمونه حوزه گردشگری و صنایع دستی تجلیل شدند

در سومین روز از شانزدهمین جشنواره بین المللی گردشگری و صنایع وابسته؛ کارآفرینان نمونه حوزه گردشگری و صنایع دستی تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار میراث آریا، آئین تجلیل از کارآفرینان نمونه گردشگری و صنایع دستی در راستای برگزاری نخستین جشنواره انتخاب کارآفرینان نمونه در بخش های گردشگری و صنایع دستی روز پنج شنبه ۲۰ بهمن ماه با حضور علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری؛ علی طلوعی معاون توسعه و مدیریت منابع، دکتر مریم جلالی معاون صنایع دستی،  ندایی مدیرکل دفتر تسهیلات اشتغال و کارافرینی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و‌ میراث فرهنگی و جمعی از کارآفرینان حاضر در رویداد برگزار شد.

بنا بر این گزارش، شالبافیان، معاون گردشگری در این مراسم طی سخنانی گفت: کارآفرینان بیشتر از سرمایه، وجود و‌ عمر خودشان را پای کارشان گذاشته‌اند. وقتی با کارآفرینان صحبت می‌کردم، شنونده داستان‌های آن‌ها از شروع مسیر کارآفرینی و پیچ و خم راه شان بودم.

وی افزود: مهم‌ترین موضوع در بحث کارآفرینی، عشق به کار است. دو سال پیش بود که سر کلاس درس دانشگاهیان، کارآفرینان نیز حضور پیدا می کردند و از اینکه از کجا شروع کرده‌اند و به کجا رسیده‌اند؛ صحبت می کنند.

شالبافیان در ادامه اظهارداشت: به ذهنم رسید اگر قرار بود مجدد کتابی بنویسم چه چیزی می نوشتم و موضوع آن این بود که روایت هرکدام از کارآفرینان مکتوب شود. چراکه روایت داستان کارآفرینان، داستان استقامت یک فرد است؛ اینکه چگونه ثمره صبر و بردباری منتج به بهره برداری پروژه کارآفرینان خواهد شد.

به گفته معاون گردشگری، در این حوزه ضبط تاریخ شفاهی را آغاز کرده ایم و کارآفرینان داستان خود را روایت می کنند و نکاتی که در این روایت ها بیان می کنند، برای افراد بعدی این حوزه درس آموز است. کارآفرینان و پروژه هایشان متعلق به خودشان نیستند و به کشور تعلق دارند. یکی از رسالت های کارآفرینان نیز بیان و روایت سفری است که برای به ثمر رسیدن پروژه هایشان می پیمایند.

در ادامه مراسم نیز طلوعی نیز در سخنانی عنوان داشت: حضور در جمع شما برای من افتخار تکرار نشدنی است و امیدوارم این نشست‌ها بیشتر تکرار شود. بحث ثبت شدن روایت‌هایی که مطرح شد، اصل قصه است. اگر بتوانیم داشته‌هایمان را درست حمایت کرده و قصه آن‌ها را مستند کنیم، بسیاری از چالش‌های حوزه کارافرینی حل می شود.

وی افزود: اصلی‌ترین ویژگی کارافرینی عاشق بودن است یعنی شما زمانی می توانید کارافرین برتر باشید که عاشق کارتان باشید. این موضوع را در جلسه امروز یاد گرفتم، موضوعی که در کلاس درس اموخته نمی شود. نکته دیگری که امر‌وز فهمیدم این بود که ما نباید منتظر کسی باشیم. ویژگی کارآفرینی این است و زمانی به کار می اید که به روایت پیشرفت و روایت کارافرینی تبدیل شود.

وی تاکید کرد: این دوره، نخستین دوره جشنواره و اولین گام ما در این حوزه است؛ اما قطعا در سال‌های بعد اتفاقات بهتری خواهد افتاد. امیدوارم این مسیر تداوم داشته باشد و شاهد اتفاقات بهتری در حوزه گردشگری و صنایع دستی باشیم.

در ادامه، جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: بعضی وقت‌ها کوشش می‌کنیم، اما کوشش بدون جوشش شاید ثمری نداشته باشد. گاهی وقت‌ها تولید فدای اشتغال می‌شود، به این معنا که اشتغال ایجاد می‌کنیم بدون آن که تولیدی داشته باشیم.

وی افزود: حوزه صنایع ‌دستی و گردشگری براساس اقتصاد هویت بنیان ما یک هم گرایی همگان را می طلبد که در هر جایی که هستیم بتوانیم در عین حال که فریاد هویت سر می دهیم، کارآفرینی و اشتغال هم ایجاد کنیم تا اشتغال هویت بنیان مبتنی بر گردشگری و صنایع دستی اتفاق بیفتد. فکر می‌کنم تولید عشق، تولید اخلاق و تولید ثروت اصولی است که در کارآفزینان ما در حوزه گردشگری و صنایع دستی وجود دارد.

ندایی، مدیرکل دفتر تسهیلات اشتغال و کارافرینی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و‌ میراث فرهنگی در ادامه بیان کرد:  در راستای برنامه‌های تحولی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این وزارت خانه، بحث انتخاب کارآفرینان نمونه در کشور در سال‌های قبل کارآفرینان حوزه های گردشگری و صنایع دستی جز کارآفرینان خدماتی محسوب شده اما بنابر دستور وزیر، طبق هماهنگی با وزارت تعاون سامانه‌ای طراحی شده و با اهداف سازمانی ما تطبیق داده شد و حال این سامانه صنایع و گردشگری راه اندازی شده است و کارافرینان اطلاعات خود را در آن ثبت کرده اند.

وی افزود: هزار و 24 کارافرین در 2 حوزه گردشگری و صنایع دستی ثبت نام‌کردندو داوری آن ها به صورت مستقل در دو بخش مجازی و حقیقی انجام شد. از هر استان سه کارافرین انتخاب شد و در نهایت ۱۷ کارافرین برتر در این دو‌دو حوزه در کشور انتخاب شدند که در این مراسم از آن ها تجلیل خواهد شد. در وهله بعد نیز با حضور رییس جمهور از این کارآفرینان تقدیر خواهد شد.

به گفته ندایی، در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تعداد اشتغالی که برای وزارت در نظر گرفته شده، ۴۹ هزار نفر بود که امسال بیش از ۸۴ درصد تحقق پیدا کرد و این امر نیز بدون تلاش وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی محقق نمی شد.

حمید جاویدان، مدیر هتل بزرگ شیراز و به عنوان یکی از کارافرین برتر از استان فارس گفت: کارافرینی و ایجاد موقعیت های شغلی افتخاری است که نصیب همه نمی شود.بحث عشق و علاقه در میان کارآفرینان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به این معنا که مدیریت و رهبری نه تنها به اطلاعات علمی و تجربه نیاز دارد بلکه عشق به کار از اصلی ترین‌اولویت های آن است.

وی افزود: آینده ایران در دست جوانان است و این جوانان به عمل ما نگاه می کنند. اگر برای جوانان الگو باشیم قطعا به نتایج مثبتی خواهیم رسید.

امیر آقاجانی، یکی دیگر از کارآفرینان برتر صنایع دستی و موسس شرکت صنایع دستی آقاجانی با اشاره به دو عامل موفقیت فعالیت کارآفرینان گفت: چیزی که از اول یاد گرفتیم این بود که در حوزه کاری منتظر هیچکس نباشیم و به خودمان تکیه کنیم. مورد دوم نیز، احترام گذاشتن به منابع انسانی مجموعه است که تاثیر بالایی در موفقیت فعالیت کارآفرینان دارد.

در پایان مراسم نیز از ۱۷ کارآفرین برتر فعال در حوزه گردشگری و صنایع دستی تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011120147645

برچسب‌ها