مصطفی تقوی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف در افتتاحیه مدرسه مجازی پارسونا گفت: پارسونا اولین رویداد ملی در زمینه شخصیت پردازی است، این رویداد مسابقه توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همکاری دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام است.
او افزود: موضوع این رویداد مسابقه شخصیت پردازی است و ما در این فراخوان ملی از کسانی که علاقه مند بودند دعوت کردیم تا شخصیتی که در ذهنشان پرورانده اند را برای این رویداد مسابقه ارسال کنند. آنچه از این آثار جمع شد برای ما امیدوار کننده بود و حدود 600 اثر به دست ما رسیده است که از طرف افراد و گروه های هنری و صاحب ایده مطرح شده و از 30 استان کشور این آثار ارسال شده است. همچنین رده سنی شرکت کننده ها از 8 الی 67 سال بوده است که برای ما شگفت انگیز است.
او درباره اینکه این رویداد مسابقه چه ارتباطی به دانشگاه صنعتی شریف و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد؟ گفت: ما میراث فرهنگی متعدد غنی و جذاب ملموس و ناملموس داریم. از ساختمان ها و سازه های قدیمی که برای فرهنگ ما امروزه به ارث رسیده گرفته تا سنت ها و آیین هایی مثل نوروز و گلاب گیری همگی موضوعاتی است که برای ما اهمیت دارد و بخشی از این مسئولیت به عهده وزارت میراث فرهنگی است.
او افزود: ما باید بر اساس میراثی که داریم هویت امروزمان را بازتعریف کنیم و قرار نیست در گذشته بمانیم و تعریف میراث فرهنگی و گردشگری به معنای این نیست که ما اسیر گذشته باشیم بلکه این معنی را می دهد که ما هویت خود را در جهان امروز باید بر اساس آنها بازتعریف کنیم و بتوانیم رویای خود را بر اساس گذشته خودمان با توجه به ویژگی های زمان حال بپذیریم.
او ادامه داد: ما امروز با مفهومی به عنوان صنایع فرهنگی در جهان مواجهیم. صنعت فرهنگی فصل مشترک سه دایره فرهنگ، فناوری و اقتصاد است. آنچه که فرهنگ ایرانی اسلامی نامیده می شود، هویتی است قابل توجه و شایسه جدی گرفته شدن که می تواند ندای متفاوتی را در جهان امروز عرضه کند، اگر ما این فرهنگ را مهم می دانیم و می خواهیم این فرهنگ را حفظ کنیم باید در جهان امروز روش های جدیدی را مورد توجه قرار دهیم که همان سیستم های اجتماعی تکنیکی است و در این میان برای ارسال این پیام و محتوا نیاز به شخصیت هایی داریم که در این رویداد مسابقه ملی پارسونا مورد توجه قرار گرفته است و از این رو هم برای وزارت میراث فرهنگی و هم دانشگاه صنعتی شریف این موضوع مورد اهمیت است.
او در ادامه گفت: در آینده نگری و شکل دادن به سیستم های پیش نگر اهمیت دارد که دست به نوآوری بزنیم. لازمه پاگرفتن این نوآوری این است که از میراث فرهنگی، جاذبه های گردشگری و فرهنگ برخاسته از صنایع دستی تعذیه کند و اینها با شخصیت هایی که به مدرسه مجازی پارسونا ارسال می شوند محقق می شود. ما توسط این شخصیت ها در پارسونا می توانیم تابلویی از آینده مجسم کنیم و اگر این حرکت جدی گرفته شود ممکن است راه باز شود بلکه بتوانیم حرکت تمدنی داشته باشیم که مشکلات تمدن امروزی را نداشته باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/