بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، مریم حاجیابراهیمی امروز پنجشنبه ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۱ با اعلام این خبر گفت: این کارگاه آموزشی با حضور فعالان صنایعدستی در رشتههای نساجی سنتی، رودوزیهای سنتی، نمدمالی، چوب، سراجی سنتی، لباسهای محلی و… در روستای سیاه رودبار شهرستان علیآبادکتول در سال ۱۳۹۹ بهعنوان دهکده صنایعدستی به ثبت ملی رسیده است، برگزار شد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی استان گلستان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این کارگاه افزایش سطح علمی و سطح کیفی تولیدات صنایعدستی در منطقه است که این امر موجب افزایش میزان فروش و ایجاد انگیزه برای تولیدکنندگان و درنتیجه تا حد زیادی مانع از مهاجرت آنان به مناطق شهری خواهد شد.
او عنوان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی این روستا و گونههای گیاهی مختلف و کمیاب (سرخدار و چلم)، پرورش گیاهان دارویی، پرورش دام، زنبورداری و همچنین موقعیت استراتژیک و گردشگرپذیر بودن بسیار موردتوجه گردشگران داخلی و خارجی است. با ارتقاء صنایعدستی این منطقه از طریق آموزشهای صنایعدستی، برگزاری و حضور در نمایشگاهها و بازارچههای صنایعدستی، تبلیغات و بازاریابی و… میتوان زمینه فروش بیشتر محصولات صنایعدستی را افزایش داد.
حاجیابراهیمی یادآور شد: در روستای سیاه رودبار از گذشتههای دور به پرورش کرم ابریشم و ابریشمکشی میپرداختند ازاینرو برگزاری چنین کارگاههای آموزشی و ارج نهادن به این حوزه زمینه افزایش انگیزه نسل جدید در راستای پرورش توتستان، کرم ابریشم و تولید ابریشم را فراهم میسازد.
او در پایان گفت: حفظ و ترویج صنایعدستی در روستاهای استان به لحاظ ایجاد درآمد خانوار و اشتغال برای زنان و دختران روستایی حائز اهمیت است و رفع موانع و مشکلات تولید رشتههای مختلف کمک شایانی به توسعه و ترویج این هنر صنعت میکند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/