«حسین رفیعی» بازیگر و مجری تلویزیون در گفت وگو با خبرگزاری میراث آریا گفت: متولد تهران هستم اما بزرگان خانوادهام اهل روستایی در استان مرکزی و اراک هستند.
وی ضمن معرفی مناطق جذاب گردشگری اراک افزود: سد هندودر، پیست اسکی هندوگر ، ارتفاعات هفتاد قله، غارخجیر، بازار سلطان آباد اراک، حمام ارگ از مکان های گردشگری اراک هستند. البته چون کمتر از سیصد سال است که از بوجود آمدن شهر اراک میگذرد در نتیجه شهرهای اطرافش نیز مکان های دیدنی بسیاری دارند که آنها هم جزو اراک هستند، مثل تفرش، آشتیان، کمیجان.
رفیعی افزود: بهترین فرشها را می توانید در جیریا و ساروق پیدا کنید، کوه سرخه و کوه گردو منطقه تفریحی گردشگری است، جاده شازند و علی آباد شازند منطقهای ییلاقی است و چندین سد دارد، همچنین کویر میقان، منطقه هفتاد قله و ... از مکان های دیدنی اراک هستند.
او درباره اینکه اگر بخواهید مردم را به شهرتان دعوت کنید به آنها توصیه میکنید در چه فصلی بیایند و از کدام مکانهای دیدنی بازدید کنند؟ گفت: بهترین فصل برای استان مرکزی فصل بهار آنهم از ۱۵ اردیبهشت تا نیمه خرداد است چون در این زمان اکثر کوه ها سبز شده و مناطق کوهستانی پر است از گیاهان دارویی مثل تربچه، والک، ریواس، آویشن، کرفس کوهی. توصیه ام دیدن مکان هایی مثل بازار اراک، حمام ارگ، منزل امیرکبیر سمت روستای هزاوه اراک است.
او درباره لزوم توجه به امکانات ویژه برای گردشگران نیز گفت: من اگر میتوانستمکاری کنم مناطق هدف را به عنوان بومگردی به مردم بومی آنجا آموزش می دادم. برای مثال یاد می دادم با پختن غذای اورگانیک و محلی و امکانات رفاهی خوب اقتصادشان را رونق دهند. همچنین در میدان های شهر اتوبوس های ویژه می گذاشتم و روی آنها می نوشتم ده روز اقامت و رفت و آمد در اینجا رایگان و وعده های غذایی با خودتان و از این طریق وضعیت اقتصادی روستا رونق می گرفت و آنها می توانستند از طریق پخت و پزهای محلی شان کسب درآمد کنند.
رفیعی در ادامه با بیان تقارن نوروز و ماه رمضان نیز بیان داشت: ماه رمضان هر زمانی که باشد مردم فرایض دینی شان را انجام می دهند و با حفظ مسائل شرعی هم می توانند روزه شان را بگیرند هم سفر بروند.
او درباره فعالیت های تصویری خود نیز گفت: امسال درگیر سریالی هستم برای شبکه دو و قرار است با خانواده در نوروز به سفر برویم. امسال اولین سالی است که برنامه تحویل سال در هیچ شبکهای نبودم.
این مجری و برنامه ساز تلویزیونی ضمن بیان راهکارهایی برای رونق گردشگری در کشور گفت: اگر بخواهیم برای گردشگری مان اتفاق خوبی بیفتد باید فرهنگ سازی و اموزش و بعد سخت افزار لازم فراهم شود. کشور ما جاذبه های گردشگری بسیاری دارد اما متاسفانه زیرساخت مناسبی برای گردشگر ندارد وکار آموزشی برای گردشگران نشده که با گردشگر چطور رفتار کنند که از حضور گردشگر هم بهره اقتصادی و هم بهره فرهنگی ببرند و برای اینکه بخواهیم گردشگری مان را به دنیا معرفی کنیم باید اول یاد بگیریم با گردشگر چطور رفتار کنیم و کنار بیاییم.
رفیعی افزود: آموزش گردشگری باید از مدارس آغاز شود یا حتی تا حالا شده گردشگری ما هزینه بلیط و اسکان مردم را قبول کند و فقط هزینه خوراکشان با خودشان باشد؟ که از این طریق سود بسیاری هم می تواند داشته باشد.
او افزود: برای مثال ما در مسیرهای بین راهی و بین جادهای رستوران و اماکن مناسبی که گردشگران بتوانند در آنجا استراحت کنند نداریم. یا مردم ما وقتی عازم سفر می شوند مستقیم و با سرعت و عجله به سمت مقصد سفرشان حرکت می کنند و از طول مسیر و شهرهای بین راه دیدن نمی کنند. مردم ما از اماکن گردشگری خیلی از شهرها مطلع نیستند و باید به آنها آموزش داده شود.
او با بیان پیشنهادی به وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: گردشگری می تواند با تلویزیون یا پلتفرم و یا حتی فضای مجازی همکاری کند و برنامههایی برای آموزش و معرفی مقاصد گردشگری در شهرهای مختلف بسازد یا وزیر ارشاد با وزیر گردشگری همکاری کنند تا برای رونق اقتصادی شهرها پیشگام شوند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/