احیای موسیقی آیینی ایرانی نیازمند برنامه و حمایت مدون و تبلیغات گسترده است

سرپرست گروه داغلار از استان آذربایجان‌شرقی گفت: این گروه باوجود ترکیب جوان ۲۰ سال است در زمینه موسیقی فولکلوریک آذری فعالیت دارد و هنرمندان گروه تمام تلاش خود را برای احیا و زنده ماندن موسقی و رقص آیینی آذری بکار گرفته‌اند.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل روابط‌عمومی‌ اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام، سرپرست گروه داغلار از استان آذربایجان‌شرقی گفت: اما تلاش‌های این گروه یا دیگر گروه‌های آیینی به تنهایی کافی نیست و باید مسئولان بیشتر از گذشته پای کار باشند و در جشنواره‌ها و برنامه‌های مختلف از گروه‌های هنری آیینی برای اجرای برنامه سنتی خاص مناطق خود دعوت کنند و این حرکت‌ها بدون شک باعث کمک به حفظ و ماندگاری هنر اصیل ایرانی و معرفی هنر اقوام به دیگر نقاط کشور خواهد شد.

مددی یادآور شد: رقص آیینی آذری با هویت اصیل ایرانی با کشورهای ترک زبان منطقه تفاوت دارد که باید مردم ایران با این نوع موسیقی آیینی اصیل ایرانی بیشتر آشنا شوند.

 او اظهار کرد: نگاه و عملکرد مسئولان و فعالان بر حفظ یا نابودی تدریجی یک هنر اصیل دخیل و گرایش یا دلسردی جوانان به موسیقی سنتی دخیل است و برای بقای موسیقی آیینی اقوام ایرانی برنامه ریزهای منسجم داشته باشند.

مددی ادامه داد: بسیاری از کشورها به منظور حفظ هویت و سرمایه فرهنگی، همچون ورزش تیم‌های ملی موسیقی سنتی دارند و از این طریق موسیقی اصیل خود را در قالب مسابقه و جشنواره به دنیا مصادره و معرفی می‌کنند.

او با انتقاد از اینکه در ایران تبلیغات برای گروه های موسیقی و رقص آیینی نسبت به موسیقی نوین اندک است و عدم توجه به موسیقی و رقص آیینی به ماندگاری و بقای هنر اصیل ایرانی لطمه وارد می‌کند و نباید برنامه‌های مفرح معطوف به عید نوروز باشد بلکه در طول سال و به مناسبت‌های مختلف برگزار شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020108737

برچسب‌ها