بهگزارش میراثآریا بهنقلاز روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، محمد عرب گفت: در نوروز امسال یک میلیون 854 هزار نفر از جاذبههای تاریخی، مذهبی و طبیعی شهرستان بازدید کردند که 481 هزار و 622 نفر به زیارت بقاع متبرکه و ظرفیتهای گردشگری مذهبی خصوصاً آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم (ع) اختصاص داشت و 855 هزار و 986 نفر از جاذبههای متعدد و متنوع طبیعی و 516 هزار و 506 نفر از جاذبههای تاریخی شهرستان طبس بازدید کردند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان طبس افزود: شهرستان طبس بهعنوان سومین ژئوپارک جهانی کشورمان در منطقهای با اقلیم بیابانی همراه با آبوهوای گرم و خشک و دارای سه بخش مرکزی، دیهوک و دستگردان که تنوع بالای پدیدههای کمنظیر زمینشناسی موجب شده تا این منطقه در میان زمینشناسان به «بهشت زمینشناسی ایران» مشهور شود.
او تصریح کرد: همچنین در ایام نوروز، 923 هزار و 642 نفر در طبس حداقل یکشب اقامت داشتهاند که 108 هزار و 482 نفر در فضاهای مسقف مانند بومگردیها، هتل، مدارس، زائرسراها، مناطق نمونه گردشگری، هیئتهای مذهبی و ... اسکان داده شدهاند و 534 هزار و 441 نفر نیز از مراکز و کمپهای اسکان موقت استفاده کردند.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان طبس ادامه داد: اجرای برنامه متنوع فرهنگی، مذهبی متناسب با ایام، برگزاری جشن، ساماندهی نقاط حادثهخیز، برگزاری جلسات ستاد به ریاست معاون استاندار و فرماندار ویژه طبس، تشکیل کمیتههای 13گانه ستاد و برگزاری جلسات هماهنگی کمیتهها، آمادهسازی مناطق گردشگری، حضور بیش از 40 نفر از نیروهای امربهمعروف و نهی از منکر در 6 منطقه گردشگر پذیر و احیای فریضه امربهمعروف و نهی از منکر، برپایی نمایشگاههای صنایعدستی و سوغات محلی در سطح شهرستان، برپایی بیش از شش مورد سیاهچادر عشایری، بازدید مداوم از تأسیسات و مناطق گردشگری که بیشتر با حضور امامجمعه شهرستان، فرماندار ویژه و رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر و معاون عمرانی و قائممقام ستاد فرماندهان نظامی و انتظامی، زیباسازی و فضاسازی شهری و ساخت المانهای متعدد استقبال از بهار و ماه مبارک رمضان توسط شهرداریها و ... در راستای میزبانی شایسته از مسافران و ارائه خدمات مناسب به مردم شهرستان انجام شد.
عرب بیان کرد: طبس تقریباً در همه شاخهها و زمینههای گردشگری دارای ظرفیتهای منحصربهفردی است. آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم (ع) باعث شده در زمینه گردشگری مذهبی، طبس جزو شهرهای مذهبی مطرح در سطح کشور باشد. باغ تاریخی گلشن بهعنوان نمونهای شاخص از باغهای ایرانی، ارگ کهن طبس، سد کهن کریت، طاق شاهعباسی بهعنوان شاهکار مهندسی و معماری پیشینیان، کاروانسراهای متعدد که سه مورد آن در فهرست نهایی ثبت جهانی قرارگرفته، مدارس، مساجد و آبانبارها، سه بافت تاریخی روستایی ثبت شده ملی، هفت روستای هدف گردشگری خرو، ازمیغان، اصفهک، نایبند، سُرُند و مُودر، پیرحاجات و ملوند، چشمههای آبگرم معدنی مرتضی علی و دیگ رستم، کویرهای گسترده و زیبای حلوان، منصوریه، پیکوه و پروده، تپههای عظیم ماسهای ریگ شُتران، صحرای زیبای طبس و پلایاها با جاذبههای منحصربهفرد و همچنین سرزمین آذرین پشته سیاه، درههای مشهور کال جنی، کال سردر و کال تفتو با جریان دائمی آب در بستر آنها، معادن نوین و کهن، ریختهای فرسایشی و زمینساختی، پناهگاه حیات وحش نایبندان بهعنوان بزرگترین پناهگاه حیات وحش ایران و زیستگاه یوزپلنگ آسیایی، رویشگاه جنگلی سنو و بزرگترین رویشگاه آنغوزه شیرین ایران، حوزههای مختلف و متنوع فرهنگی و آدابورسوم، بافتهای روستاهایی زیبا و دیدنی مثل کُریت، پِیکوه، اسفندیار و دهها روستای دیگر همراه با اقامتگاههای بومگردی، هتلها و ظرفیتهای گردشگری غذا، صنایعدستی و سوغات محلی خاص و ویژه، بخشی از مهمترین ظرفیتها طبس گلشن بهحساب میآیند.
او تصریح کرد: حجم بالای مسافران، طولانی بودن محورهای مواصلاتی و فاصله نسبتاً زیاد با استانهای مرکزی، تنوع جاذبههای گردشگری، وجود ظرفیتهای اقامتی هر چند محدود، قرارگیری در مسیر تردد استانهای مرکزی و غرب و جنوب غرب و ... باعث افزایش بازدید و اقامت در شهرستان طبس شده که این نگاه ویژه استان را خصوصاً در تأمین زیرساختهای موردنیاز مناطق گردشگری و زیرساختهای موردنیاز برای خدماتدهی به مسافران و زائران، میطلبد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/