نشست تخصصی روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی استان گلستان برگزار شد

نشست تخصصی روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی استان گلستان با حضور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جمعی از مسئولان، اساتید و دانشجویان در گرگان برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، این نشست تخصصی روز چهارشنبه 30 فروردین‌ماه 1402 به‌مناسبت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی و با حضور محمدجواد ساوری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان، مهدی جرجانی معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان گرگان، محمد فرخ‌زاد معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گلستان، مرتضی حسینقلی‌زاده سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی استان، معاونان، مدیران ستادی و کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان و جمعی از اساتید و دانشجویان در سالن شهید مطهری دانشگاه گلستان در شهرستان گرگان برگزار شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان در بخشی از این مراسم ضمن تبریک روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی به تمام کارشناسان، استادان و پژوهشگران، متصدیان، دوستداران و حامیان میراث‌فرهنگی، گفت: ایکوموس یا شورای بین‌المللی حفاظت از بناها و محوطه‌های تاریخی یکی از سه بازوی مشاور یونسکو در بحث میراث‌فرهنگی است که باهدف حفاظت جهانی از ابنیه و محوطه‌های تاریخی انجام‌وظیفه می‌کند. به پیشنهاد این نهاد روز ۱۸ آوریل هرسال به‌عنوان روز بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی نام‌گذاری شده است.

محمدجواد ساوری تصریح کرد: فرهنگ‌سازی در حفظ و احیا بناها و محوطه‌های تاریخی یک اصل مهم است که هنوز نتوانسته‌ایم این فرهنگ‌سازی را عملیاتی و اجرایی کنیم.

او در ادامه تأکید کرد: عدم همکاری و هم‌افزایی بین دستگاه‌های متولی به‌ویژه در میراث جهانی گنبد قابوس، شهر تاریخی استرآباد(گرگان) و بافت تاریخی گمیشان موجب بروز مشکلات و عقب‌ماندگی‌هایی در این بخش شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان یادآور شد: تاکنون 1500 اثر غیرمنقول شامل محوطه‌های باستانی، بناهای تاریخی و بافت‌های ارزشمند در استان گلستان شناسایی شده است که در راستای شرح وظایف ابلاغی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تابه‌حال بیش از 800 اثر غیرمنقول شامل 650 محوطه باستانی، 157 بنای تاریخی و 4 بافت ارزشمند روستایی و شهری در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

او در ادامه خاطرنشان کرد: چهار بافت تاریخی ارزشمند استان و همه بناهای موجود در بافت‌های تاریخی دارای طرح ویژه با ضوابط معین است و از 157 بنای تاریخی استان بیش از 55 اثر دارای حریم قانونی است.

ساوری همچنین گفت: غار کیارام در شهرستان گالیکش از حیث باستان‌شناختی با قدمت 80هزار سال مربوط به دوره پارینه‌سنگی میانی، قدیمی‌ترین اثر شناسایی‌شده در استان است و همچنین بنای امامزاده نور(ع) و مناره مسجد جامع گرگان با قدمت دوره سلجوقی قدیمی‌ترین آثار مذهبی استان هستند.

عبدالمجید نورتقانی مدیر پایگاه میراث جهانی گنبدقابوس و حسین دباغ کارشناس مرمت معاونت میراث‌فرهنگی استان گلستان از سخنرانان این نشست تخصصی بودند که تجربه زیسته تحولات میراثی در حوزه تمدنی دشت گرگان با تأکید بر تاب‌آوری در سیل 1398 و همچنین گذری بر نجات بخشی، حفاظت و مرمت محراب امامزاده یحیی بن زید(ع) گنبدکاووس موضوعات سخنرانی این دو فعال حوزه میراث‌فرهنگی استان بود.

در پایان این مراسم از آرش امینی و ابوذر خسروی به‌عنوان کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی استان تجلیل شد.

 

\"\"

 

\"\"

انتهای پیام/

کد خبر 14020131118689

برچسب‌ها