ارتباطات، پُلی برای رفع شکاف های دیجیتالی/ شیوع کووید 19 و افزایش ارتباطات فناورانه میان مردم

هدف از نامگذاری این روز کمک به افزایش آگاهی از امکاناتی که فن‌آوری فراهم می‌آورد، روی اینترنت و سایر فن‌آوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی است و از این رو به عنوان پُلی برای رفع شکاف‌های دیجیتالی در دنیای رو به رشد امروزی مورد توجه قرار گرفته است و از آن برای بررسی مزایای مختلف فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات در اقتصاد و جوامع استفاده می‌شود.

میراث آریا: اگر بخواهیم به معنی دقیق ارتباطات ورود کنیم باید گفت ارتباطات فرآیندی است که در آن ارتباطات بین موجودات زنده تعریف و به اشتراک گذاشته می‌شود که بسیاری بر این باورند ریشه آن از یونان نشأت می‌گیرد. از سویی در جوامع کنونی زندگی بشر بر روی محور ارتباطات بوده به طوری که بدون ارتباط زندگی ها غیر ممکن می شود.

امروز 27 اردیبهشت مصادف با 17 می میلادی روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی است، به همین مناسبت در این گزارش به بررسی ابعاد روز جهانی ارتباطات می پردازیم.

تاریخچه روز جهانی ارتباطات

روز جهانی ارتباطات از سال ۱۹۶۹ تا کنون هر سال در روز هفدهم ماه می به‌منظور پشتیبانی از روش‌های ارتباطی نوظهور در زمان‌های قدیم  برگزار می‌شود که مصادف است با تاریخ تاسیس اتحادیه بین‌المللی مخابرات و امضای اولین کنوانسیون بین‌المللی مخابرات در سال ۱۸۶۵ که در شهر پاریس انجام شد. پس از آن در سال ۱۹۷۳ به طور رسمی به تصویب رسید.

هدف از نامگذاری این روز چیست؟

 هدف از نامگذاری این روز کمک به افزایش آگاهی از امکاناتی که فن‌آوری فراهم می‌آورد، روی اینترنت و سایر فن‌آوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی است و از این رو به عنوان پُلی برای رفع شکاف‌های دیجیتالی در دنیای رو به رشد امروزی مورد توجه قرار گرفته است و از آن برای بررسی مزایای مختلف فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات در اقتصاد و جوامع استفاده می‌شود.

ارتباطات از گذشته تا امروز

اگر بخواهیم ارتباطات و برقراری ارتباط میان افراد در گذشته را به نسبت الان قیاس کنیم، در گذشته های دور دوندگان مسئولیت حمل و انتقال پیام های فرمانروایان و اشخاص مهم را بر عهده داشته اند. دود، نور و پرچم نیز از دیگر اشكال برقراری ارتباط و فرستادن پیام بوده كه اغلب از نقاط بلند و مرتفع و یا برج ها به. استفاده از كبوتران نامه بر و اسب ها نیز از دیگر روش های متداول برای ارسال پیام بوده اند.

اما شرایط هر جامعه به طور طبیعی روی ارتباطات مردمان آنها تاثیر به سزایی می گذارد. برای مثال از زمانی که ویروس کووید 19 در سراسر دنیا شایع شد، ارتباطات شکل دیگری به خود گرفت و مردم از طریق همین ارتباطات با اینترنت در فضای مجازی توانستند حیات خود را ادامه دهند و در آنجا بود که اهمیت ارتباطات دوچندان شد.

از روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی، متحد کردن جهان برای دستیابی به تحولات دیجیتالی در هر یک از زمینه‌های تجاری و سایر بخش‌های زندگی استفاده می کنند و از آن به‌عنوان فرصتی برای تقویت استراتژی‌های ملی در زمینه توسعه،  اجرای سیاست‌های هوشمندانه و اقدامات مؤثر برای تشویق سرمایه‌گذاری روی ICT و مهارت‌های دیجیتالی، همچنین ارتقا خدمات مرتبط با فن‌آوری‌های جدید و مهم برای اقتصاد دیجیتال یاد می‌کنند.

ارتباطات چه تاثیر مثبتی در زندگی بشر داشت؟

تسهیل همگرایی سیاسی در داخل جوامع و بین ملت ها در صحنه بین المللی، توسعه شهر نشینی، ارتقای سطح سواد، افزایش درآمد سرانه و تقویت پیوندهای اجتماعی برای دستیابی به رفاه اجتماعی، افزایش مناسبات و مبادلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی میان ملل و اقوام گوناگون و از میان رفتن فواصل جغرافیایی و كمك به برقراری تفاهم، همبستگی، همگونگی و همكاری بین المللی، كمك به پیشبرد سیاست های ملی و افزایش سطح مشاركت اجتماعی و برقراری وضع مناسب برای حل و فصل بحران نفوذ، مشاركت، هویت و مشروعیت و ...

تاثیرات مخرب ارتباطات در زندگی مردم

انتقال فن آوری نامناسب و وابستگی به كمپانی های چند ملیتی به ویژه غربی، ایجاد اختلاف و شكاف میان ملت ها به منظور توسعه ناسیونالیسم افراطی، ایدئولوژی های متضاد و در نتیجه بروز شكاف فرهنگی، تغییر الگوهای مصرف و روش های زیستی از طریق افزایش خواسته ها و ایجاد دنیای پر زرق و برق، همراه دام های جذاب جامعه مصرفی،ایجاد نخبگان سیاسی و فرهنگی وابسته به جریانات خود ساخته از طریق شبكه های ارتباطی و ...

از طرف دیگر، سهولت دسترس به خدمات اطلاعاتی جدیدتر و گسترده تر ایجاد امكان ارتباط با سایر محققان و سهیم شدن در تجربه های آنها نیز به طور مداوم بر مطلوبیت این ابزار در محیطهای علمی و تحقیقاتی می افزاید. همچنین با استفاده از این روش می توان ضمن بهره مندی از فناوری پیشرفته مخابراتی، به جریان جاری و آینده توسعه اطلاعات متصل شد. به هر حال عصر ما، عصر ارتباطات است و در چنین دورانی قدرت نیز در دست جوامعی است كه از نیرومندترین شبكه های ارتباطی و به تبع آن، از بیشترین اطلاعات برخوردار باشند و این حقیقت انكار ناپذیر تمدن كنون جهانی است.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020227586358