اولین همایش ملی گردشگری خلاق در گلستان برگزار شد

اولین همایش ملی گردشگری خلاق، فرصت‌ها و چالش‌ها با حضور جمعی از مقامات و مسئولان، اساتید و دانشجویان و فعالان گردشگری در شهرستان علی‌آبادکتول در استان گلستان برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، این همایش روز چهارشنبه 10 خردادماه 1402 با حضور رحمت‌الله نوروزی نماینده مردم شهرستان علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی، محمدجواد ساوری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان، سیدحسن سیدرضایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی علی‌آبادکتول، جمعی دیگر از مقامات و مسئولان، اساتید و دانشجویان و فعالان گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی علی‌آبادکتول برگزار شد.

این همایش با محوریت گردشگری فرهنگی، گردشگری خاص، گردشگری طبیعت، مدیریت و گردشگری و گردشگری سلامت در حال برگزاری است و بیش از ۳۶۰ مقاله در این محورها به دبیرخانه همایش ارسال شد.

گردشگری نجات‌بخش اقتصاد در شرایط فعلی کشور است

نماینده مردم شهرستان علی‌آباد کتول در مجلس شورای اسلامی در اولین همایش ملی گردشگری خلاق، فرصت‌ها و چالش‌ها در استان گلستان گفت: در شرایط فعلی کشور تنها صنعتی که می‌تواند نجات‌بخش اقتصاد کشور باشد فقط گردشگری است.

رحمت‌الله نوروزی گفت: متأسفانه نگاه‌های ما مسئولان باعث شده تا نتوانیم آن‌چنان‌که باید از گردشگری برای توسعه و رونق اقتصادی استان بهره‌برداری کنیم‌.

تلاش‌های ارزنده مهندس ضرغامی در رونق‌بخشی گردشگری کشور جای تقدیر دارد

نماینده مردم شهرستان علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز علی‌رغم نگاه‌های متفاوت مقامات و مسئولان به مقوله گردشگری و حضور گردشگران خارجی، شاهد تلاش‌های ارزنده مهندس ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در رونق‌بخشی و توسعه صنعت گردشگری کشور هستیم که جای تقدیر و تشکر از ایشان دارد.

او با اشاره به نقش برگزاری همایش‌ها با محوریت دانشگاه، تأکید کرد: باید از ظرفیت اساتید دانشگاه و نخبگان در توسعه و برنامه‌ریزی برای گردشگری و سایر بخش‌ها بهره‌برد.

نوروزی در ادامه با اشاره به پتانسیل‌های گردشگری استان گلستان و ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز برای بهره‌برداری از این پتانسیل‌ها، بیان کرد: راه‌اندازی تله‌کابین علی‌آبادکتول و گرگان می‌تواند موجب تنوع در گردشگری، جذب گردشگر و توریسم و ماندگاری مسافران در استان شود.

او جزیره آشوراده را فرصتی بی‌نظیر برای توسعه اقتصادی استان معرفی کرد و گفت: باید از تمام ظرفیت‌های استانی و ملی در راستای رونق‌بخشی صنعت گردشگری جزیره آشوراده استفاده کنیم.

تغییر نگاه به صنعت گردشگری لازمه رونق این صنعت

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در بخشی از اولین همایش ملی گردشگری خلاق، فرصت‌ها و چالش‌ها گفت: یکی از تأکیدات قرآن کریم گردشگری و سفر است به‌گونه‌ای که در آیات کلام وحی ۱۴ مرتبه به این امر اشاره شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعلی طاهری تصریح کرد: ایران جز ده کشور‌ اول جهان در برخورداری از جاذبه‌های گردشگری است اما متأسفانه در بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها ضعیف عمل کردیم.

او با تأکید بر این‌که متأسفانه در رونق بخشی به ابعاد مختلف گردشگری و عدم توجه به این صنعت اقتصاد آفرین کوتاهی کردیم، خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم صنعت گردشگری کشور و استان را رونق ببخشیم باید نگاه مقامات و مسئولان به گردشگری و مخصوصاً حضور گردشگران خارجی را عوض کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان بیان کرد: در توسعه زیرساخت‌های گردشگری استان خیلی ضعیف عمل شده و به‌واقع حق آن تاکنون ادانشده، انتظار داریم در این دولت به این حوزه توجه ویژه شود.

توسعه گردشگری عاملی برای پایداری اقتصاد روستاهای گلستان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان نیز در این همایش گفت: متأسفانه استان در دو حوزه برندسازی و بازاریابی دچار مشکل است که باید برای این دو موضوع برنامه‌ریزی شود.

محمدجواد ساوری خاطرنشان کرد: برگزاری چنین همایش‌هایی می‌تواند کمک بسیار خوب در راستای بازاریابی و تبلیغات باشد.

او بیان کرد: در این دولت شاهد سهولت در صدور مجوزها هستیم، باید تلاش کنیم سرمایه‌گذاران در کمترین زمان ممکن مجوزهای لازم را دریافت کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان تصریح کرد: سرانه اعتبارات ملی برای توسعه زیرساخت‌های استان بسیار پایین است و از نمایندگان مجلس تقاضای همکاری و همراهی لازم در این زمینه را داریم.

او بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد جاذبه‌های گردشگری استان در روستاها و مناطق کوهپایه‌ای واقع‌شده و توسعه زیرساخت‌های گردشگری در این مناطق می‌تواند عاملی مهم در توسعه و پایداری اقتصاد روستاها باشد.

ساوری تأکید کرد: از اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها در ارائه طرح‌ها و راهکارهای نو برای اجرای تنوع در ارائه خدمات گردشگری به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کمک کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی علی‌آبادکتول نیز در اولین همایش گردشگری خلاق، فرصت‌ها و چالش‌ها، گفت: امروزه گردشگری یکی از دغدغه‌های اصلی ملت‌ها محسوب می‌شود.

سید حسن سید رضایی خاطرنشان کرد: ایران عزیز به‌عنوان پنج کشور برتر در حوزه داشته‌های طبیعی و 10 کشور برتر در حوزه پتانسیل‌های تاریخی قرار دارد اما به‌درستی از آن بهره‌برداری نشده است.

او بیان کرد: ما با برگزاری این‌چنین همایش‌ها و بررسی فرصت‌ها و چالش‌ها به دنبال یافتن جایگاه و نقش خودمان در گردشگری هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی علی‌آبادکتول در ادامه یادآور شد: گردشگری آموزشی و گردشگری صنعتی دو محور مهم گردشگری امروز است که باید در استان و همچنین در سطح ملی به آن پرداخته شود.

او تأکید کرد: همه دستگاه‌های اجرایی استان باید به کمک اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان آمده و سهم خود را در رونق گردشگری استان ایفا کنند.

 

\"\"

 

\"\"

انتهای پیام/

کد خبر 14020310118506

برچسب‌ها