به گزارش میراث آریا، مهندس ضرغامی به منظور افتتاح چند پروژه و بازدید از پروژههای گردشگری به آذربایجان شرقی و زنجان سفر کرد.
افتتاح هتل بوتیک سرخهای تبریز
با حضور مهندس سید عزت الله ضرغامی، هتل بوتیک سرخهای تبریز افتتاح شد.
خانه سرخهای تبریز بر اساس سوابق مالکیتی متعلق به "فراش باشی" داماد مظفرالدین شاه قاجار است که از سال ۱۳۹۲ پس از خریداری توسط وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، عملیات مرمت و بازسازی آن شروع شد و با واگذاری به بخش خصوصی مرمت، بازسازی و بهسازی این بنای منحصر به فرد توسط صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی سرعت گرفت.
این هتل بوتیک با حجم سرمایهگذاری ۱۴ میلیارد تومان توسط علی صدقی سرمایهگذار تبریزی مرمت، تجهیز و آماده سازی شده و این امکان را برای میهمانان فراهم کرده تا با اقامت در این هتل بوتیک و تجربه زندگی در بافت تاریخی تبریز به آثار شاخص تاریخی نظیر مجموعه تاریخی حسن پادشاه، موزه قرآن و کتابت در مسجد صاحب الامر و بازار جهانی تبریز دسترسی داشته باشند.
افتتاح هتل رویال پالاس تبریز
با حضور مهندس سید عزت الله ضرغامی، هتل رویال پالاس تبریز افتتاح شد.
هتل چهار ستاره رویال پالاس تبریز با حجم سرمایهگذاری بالغ بر هزار میلیارد تومان، در مساحتی بالغ بر هزار و ۸۰۰ مترمربع و زیربنای ۷هزار و ۳۰۰ مترمربع در ۶ طبقه احداث شده است که دارای ۴۸ اتاق بوده و برای ۲۲۰ نفر بهصورت مستقیم فرصت اشتغال فراهم کرده است.
آذربایجان شرقی دارای ۸۵ هتل و هتل آپارتمان فعال با ظرفیت اقامت ۱۳ هزار تخت است که در حال حاضر نیز، ۳۰ هتل در مراحل اجرایی احداث قرار دارند.
ضرورت مشارکت مردم در مرمت، حفظ و مدیریت بناهای تاریخی
مهندس سیدعزت الله ضرغامی در آیین افتتاح هتل بوتیک سرخهای تبریز، گفت: هتل بوتیک سرخهای نمونه موفق مشارکت مردم در مرمت، حفظ و مدیریت بناهای تاریخی با کاربریهای جدید است که از مهمترین سیاستهای این وزارت محسوب میشود و به شکل عالی محقق شده است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: یکی از اقدامات نیک و هدفمندی که میتوان در این هتل بوتیک انجام داد، درج توضیحات لازم در مورد سنتها، روایات، مراحل مرمتی، پیشنه نقاشیها و از همه مهمتر سرگذشت مالک اصلی این خانه یعنی «فراش باشی داماد مظفرالدین شاه» در تمامی اتاقهاست. همه این مطالب میشود سوغات این مکان برای اقامت کنندگان برای انتشار میراثفرهنگی، خود این کار بهترین ابزار برای معرفی گسترده ظرفیتهاست.
او در ادامه تاکید کرد: فرهنگ ناملموس در دیار آذربایجان از غنایت بسیاری برخوردار است،
همینکه مالک این خانه در آن دوران حمام خود را در اختیار مردم قرار میداده تا از آن استفاده کنند، گواهی بر سنت نیک جاری بین مردم ماست.
مهندس ضرغامی ادامه داد: این خانه تاریخی با سیاست هایی که در وزارتخانه حاکم است در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت و با استاندارهای سطح عالی به عنوان مرکز اقامتی به بهره برداری رسیده است. الگوبرداری خانههای مجاور در این محله تاریخی نیز از مهمترین اتفاق هایی است که در حال رخ دادن است.
مهندس ضرغامی تاکید کرد: کسانی که احساس می کنند که مواریث تاریخی در حال هزینه شدن هستند، در نظر داشته باشند که در حال حاضر بناهای تاریخی ما به دلیل عدم رسیدگی و اعتبار لازم در حال از بین رفتن هستند که با سیاست وزارت در حوزه واگذاری آن ها به بخش خصوصی، می توان از روند فرسودگی و از بین رفتن مواریث تاریخی جلوگیری کرد.
لزوم توسعه گردشگری روستایی و کشاورزی در میانه
مهندس سید عزتالله ضرغامی با حضور در شهرستان میانه از ظرفیتهای تاریخی این شهرستان نظیر کاروانسرای جمال آباد، پل شهرچای، آستان مقدس امامزاده سید اسماعیل و همچنین آرامگاه ریزعلی خواجوی بازدید کرد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به اینکه میانه در آیندهای نزدیک دارای یک اثر تاریخی جهانی خواهد بود، ادامه داد: کاروانسرای تاریخی جمالآباد از مهمترین کاروانسراهای قرارگرفته در پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای ایرانی است که پس از تصویب در فهرست آثار جهانی قرار خواهد گرفت.
او ادامه داد: در این سفر با رئیس بنیاد مسکن تعاملی داشتیم و در خصوص تسهیل روند ایجاد راه دسترسی به آثار تاریخی میانه خصوصا کاروانسرای جمال آباد، پل شهر چای و همچنین پلدختر صحبتهایی انجام شد تا در اسرع وقت با تامین اعتبار لازم اقدامات راهدسترسی انجام شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه با اشاره به اینکه میانه باید از شهری گذری به مقصد گردشگری تبدیل شود، گفت: ظرفیتهای تاریخی و گردشگری میانه کاملا آشکار و از وضعیت خوبی برخوردارند، لذا میبایست با تعریف بستههای سرمایهگذاری منطبق با ظرفیتها فرصت جذب سرمایهگذاران را فراهم کنیم، جاذبههای گردشگری را تقویت کنیم تا گردشگران این مسیر همواره میانه را به عنوان شهری برای حداقل یک شب اقامت در نظر داشته باشند.
ضرغامی اظهار داشت: با توجه به اینکه شهرستان میانه دارای روستاهای برخورداری است، توسعه گردشگری روستایی و کشاورزی از دیگر موضوعات دیگری است که در اولویت ما قرار خواهد گرفت.
بازدید از پروژه سبزهمیدان به عنوان ایرانکوچک در صنایعدستی
مهندس سید عزتالله ضرغامی بس از ورود به زنجان به همراه استاندار، شهردار زنجان و مدیرکل میراث فرهنگی استان از پروژه سبزهمیدان بازدید کرد.
شهردار زنجان در این بازدید گفت: فاز جنوبی سبزه میدان به عنوان یکی از طرحهای بزرگ شهری افتتاح و در اختیار شهروندان قرار گرفت.
علیرضا فیروزفر افزود:کل پروژه سبزه میدان زنجان در یک محدوده ۶.۶ هکتاری اجرا شده و برای سه هزار و ۷۰۰ متر مربع در این محدوده، غرفه هایی با کاربری تجاری و با زمینه فعالیت عرضه محصولات صنایع دستی و گردشگری در نظر گرفته شده است.
او اضافه کرد: محدوده میانی این پروژه نیز عرصه ای به وسعت ۲ هکتار را شامل می شود که قرار است مکانی برای اجرای برنامه های فرهنگی و آیینی باشد.
فیروزفر ادامه داد: در بخش شمالی پروژه نیز تالار شهر با ابعاد هفت هزار متر مربع در دست ساخت است که کاربری فرهنگی دارد.
استاندار زنجان نیز با اشاره به اینکه پروژه سبزه میدان جاذبه مهم گردشگری شهر زنجان است، گفت: این پروژه در سبزه میدان قدیم، مسجد جامع شهر زنجان، بازار قدیمی و پیاده راه واقع شده است.
محسن افشارچی ادامه داد: در انتهای پروژه نیز تالار شهر و مابین آنها باغ بزرگ و موزه ها نیز اطراف آن قرار گرفته است.
او ادامه داد: به نظر می رسد سبزهمیدان هم میتواند بستر گردشگری خوبی در مرکز شهر زنجان ایجاد کند.
پروزه سبزه میدان از سال ۱۳۶۸ شکل گرفته است و در طول سالیان گذشته اقداماتی در راستای تملکات انجام شد. سال گذشته ۳.۷ هکتار از این طرح افتتاح شد که شامل عرصه جنوبی، دو باغ راه شرقی و غربی، ۶۳ غرفه است.
قرار است نام دیگر سبزه میدان زنجان، «ایران کوچک» لقب گیرد و عرضه صنایع دستی کل استانها در مرکز سبزه میدان انجام شود.
برنامههای متنوع در هفته صنایعدستی
عزتالله ضرغامی در حاشیه بازدید از پروژه سبزهمیدان گفت: استان زنجان دارای ظرفیتهای مذهبی، فرهنگی و گردشگری زیادی است.
او با اشاره به اینکه طرح سبزهمیدان از گذشته در حال اجرا بوده و طی ماههای اخیر به بهرهبرداری رسیده است، افزود: این طرح با برنامهریزی محتوایی که صورت خواهد گرفت به عنوان یک الگوی بیبدیل در حوزه صنایع دستی خواهد بود.
ضرغامی اضافه کرد: امسال برای هفته صنایعدستی طرحهای زیادی در نظر گرفته شده است.
او تصریح کرد: سبزهمیدان به یک بازار جهانی در سطح بینالملل تبدیل خواهد شد تا صنایعدستی همه نقاط کشور در آن عرضه شود.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به اینکه ۲۹۹ رشته حوزه صنایع دستی در کشور فعال است، اضافه کرد: از نظر ما آمار فروش صنایع دستی مطلوب نیست و یک سری مشکلات هم احصا شده است.
وی با اشاره به اینکه در کاربردی کردن صنایع دستی، بستهبندی صنایع دستی و صادرات نیز مشکلاتی وجود دارد، گفت: ما تلاش کردیم از طریق دولت پیمانسپاری ارزی را حذف کنیم و هرکس میتواند به هر میزان که خواست صنایعدستی را عرضه کند.
ضرغامی گفت: دریافت مجوز برای فعالیت در حوزه صنایع دستی اعلان محور شده است و اگر کسی در سامانه مجوزها وارد شود و فعالیت خود را اعلام کند، همان ثبتنام به منزله صدور مجوز خواهد بود.
او گفت: بر اساس دستور رئیسجمهوری همه فرمانداران و استانداران باید در ورودی شهر بازارچه صنایع.دستی داشته باشند که در این زمینه مسئولان مربوطه ارزیابی خواهند شد.
ضرغامی با اشاره به اینکه کاری که در سبزهمیدان انجام شده بیبدیل است، تصریح کرد: خوشبختانه با زحماتی که شهردار و مسئولان استانی کشیدهاند، در آینده نزدیک شاهد اتفاق بزرگی در حوزه صنایعدستی استان خواهیم بود.
بازدید وزیر میراث فرهنگی از گذر گردشگری ملت و اشراق در زنجان
مهندس عزتاله ضرغامی در جریان سفر به زنجان از گذر گردشگری ملت و اشراق بازدید کرد.
محسن افشارچی استاندار زنجان، علیرضا فیروزفر شهردار زنجان، سید سعید صفوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان در این بازدیدها وزیر میراث فرهنگی را همراهی کردند.
بازدید وزیر میراث فرهنگی از ناحیه صنعتی ظریفان
مهندس عزتاله ضرغامی به همراه جمعی از مسئولان استان زنجان از ناحیه صنعتی ظریفان بازدید کرد.
گفتنی است، ناحیه کارگاهی صنایع دستی ظریفان با مساحت ۲.۳ هکتار در ضلع شمالی عوارضی آزادراه زنجان- تهران واقع شده است.
ناحیه صنعتی ظریفان با این هدف ایجاد شده تا مسافرانی که عبوری بوده و قصد ورود به زنجان را ندارند بتوانند صنایع دستی مورد علاقه خود را از این واحدها خریداری کنند.
این ناحیه صنعتی در مجموع دارای ۱۰۳ واحد کارگاهی است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/