بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، این نشست تخصصی روز شنبه 20 خردادماه 1402 همزمان با روز جهانی صنایعدستی و چهارمین روز از هفته ملی صنایعدستی با حضور مریم حاجیابراهیمی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی و یاسر قندهاری معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان، نمایندگان دستگاههای اجرایی مرتبط (استانداری گلستان، کمیته امداد امام خمینی(ره) استان، جهاد کشاورزی استان)، جمعی از فعالان صنایعدستی و روسای جوامع گردشگری استان در سالن جلسات ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان برگزار شد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی استان گلستان در این نشست گفت: مهمترین بخش فعالیت میز تخصصی نساجی سنتی شناسایی چالشها و دغدغههای این حوزه و ارائه راهکار با استفاده از ایده و نظر هنرمندان و صنعتگران صنایعدستی، نمایندگان دستگاههای اجرایی و فعالان حوزه گردشگری است.
مریم حاجیابراهیمی خاطرنشان کرد: در این نشستهای تخصصی باید حوزه گردشگری در کنار صنایعدستی قرار گیرد ازاینرو روسای جوامع گردشگری در حوزه اقامتگاههای بومگردی، مزارع گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی در این جلسات حضور خواهند یافت.
او در ادامه بیان کرد: در جلسات میز تخصصی با گردآوری دستگاههای اجرایی مرتبط و همچنین فعالان حوزه گردشگری در تلاشیم تا با همافزایی و هماهنگی بیشتر زمینه تولید مواد اولیه و ترویج صنایعدستی را بهبود بخشیم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی استان گلستان تأکید کرد: نساجی سنتی یکی از رشتههای حائز اهمیت استان گلستان است و با توجه به پتانسیلهای استان میتواند در ارتقا جایگاه استان در صنایعدستی تأثیرگذار باشد.
او با اشاره به اینکه استان گلستان جزو 3 استان برتر در حوزه نساجی سنتی است، بیان کرد: برای رشد نساجی سنتی در استان باید مواردی نظیر نوغانداری و پنبه در جوامع محلی سطح استان تقویت شود.
حاجیابراهیمی خاطرنشان کرد: برای توسعه و ترویج نساجی سنتی استان مقرر شد تا با محوریت استانداری گلستان و با همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط همچون کمیته امداد امام خمینی(ره) استان، جهاد کشاورزی استان، منابع طبیعی و ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کارگروهی بهمنظور توسعه و ترویج این حوزه تشکیل شود.
او اضافه کرد: با توجه به پتانسیلهای استان در حوزه نساجی سنتی این کارگروه با باز زندهسازی ابریشم و پنبه در سطح استان میتواند نیاز هنرمندان و صنعتگران صنایعدستی را به مواد اولیه باکیفیت و ارزانقیمت رفع کرده و دست بافتههای هنرمندان در عرضه رقابتپذیر شود.
معاون گردشگری استان گلستان نیز در این نشست گفت: یکی از دغدغههای امروز حوزه صنایعدستی در سطح ملی و همچنین استانی فروش تولیدات است و در حال حاضر نیز با توجه به مشکلاتی که خانوادهها در بخش اقتصادی تحمیل میشوند سهم صنایعدستی و هنرهای سنتی در سبد خانوار یا حذف و یا بسیار محدود شده است.
یاسر قندهاری بیان کرد: یکی از الزامات امروز حوزه صنایعدستی کاهش هزینه تولید است که این امر مستلزم کاهش هزینه تولید مواد اولیه است. برای کاهش هزینه تولید و همچنین ترویج صنایعدستی استان علاوه بر حمایت دستگاههای اجرایی به پشتیبانی فعالان گردشگری استان نیازمندیم.
او تصریح کرد: تأسیسات گردشگری میتواند ظرفیت مناسب و همچنین ویترین بسیار خوبی برای عرضه و معرفی تولیدات هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی استان باشد.
معاون گردشگری استان گلستان گفت: استان گلستان در حوزه اقامتگاههای بومگردی و همچنین مزارع گردشگری در جایگاه مطلوبی در سطح کشور برخوردار است و این دو بخش از مزیتهای گردشگری استان محسوب میشوند که تجمیع این حوزههای در کنار دفاتر خدمات مسافرتی و سایر تأسیسات گردشگری، میتوانند نقش مهمی در راستای توسعه و ترویج صنایعدستی استان ایفا کنند.
در این نشست نمایندگان دستگاههای اجرایی، فعالان صنایعدستی و گردشگری ضمن بیان تجربیات، مسائل و مشکلات حوزه نساجی سنتی، در راستای توسعه و ترویج این هنرصنعت بحث و تبادلنظر کردند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/