به گزارش میراث آریا به نقل از روابطعمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان، خدیجه جعفرزاده بیان کرد: از سال ۱۳۶۸ از استان گیلان به استان سیستان و بلوچستان مهاجرت کردم و از همان ابتدا مشغول به کار سوزندوزی شدم ابتدای امر بهصورت انفرادی تا سال ۸۴ مشغول به انجام این کار بودم. در این فاصله با بومیان این منطقه آشنا شدم که طرح سوزندوزی آنها را یاد گرفتم و با سوزندوزی رشتی تلفیق دادم. بنا بر اصالتم کار اصلی من رشتیدوزی بود که با آشنایی با سوزندوزی این منطقه کار تلفیقی را آغاز کردم.
جعفرزاده با بیان اینکه در کنار سوزندوزی به کار مکرومهبافی نیز میپردازیم، تصریح کرد: حدود ۱۰ سال است که این محصولات را از طریق یک فروشگاه صنایعدستی را به گردشگران و مردم منطقه به فروش میرسانیم.
این کارآفرین برتر با بیان اینکه هدف از این آموزشها ایجاد اشتغال پایدار برای دختران جوان و زنان بدسرپرست است، تصریح کرد: امروزه زنان و دختران ما با مدرک تحصیلی بالا در خانه نشستهاند و به دنبال کارند. به نظر من کار حتماً پشتمیزنشینی در ادارهای نیست. آنها میتوانند این کار را در خانه انجام دهند و کسب درآمد کنند. گاهی دیده میشود که درآمد حاصل از فروش صنایعدستی حتی بیشتر از حقوق یک کارمند است.
مدیر شرکت تعاونی صنایعدستی نگین ماهکان در مورد صادرات صنایعدستی، اظهار کرد: فروش صنایعدستی در خارج از کشور از طرف اداره بازرگانی با اخذ مالیات روبهرو است. به همین دلیل نتوانستیم این کار را بهصورت وسیع انجام دهیم، ولی فروش این صنایع بهصورت چمدانی توسط دوستانمان هرچند ماه یک بار به کشورهای اطراف دریای عمان صورت میگیرد و خدا را شاکرم که صنایعدستی ما در آن کشورها شناخته شده است و طرفداران ثابت خود را دارد.
جعفرزاده با بیان اینکه از سال ۹۴ شرکت تعاونی صنایعدستی نگین ماهکان ثبت شده است، خاطرنشان کرد: این شرکت تعاونی دارای ۳۵ نفر عضو فعال است که همه استادکار هستند و مشغول به هنرهای دستی شامل سکهدوزی، سوزندوزی، معرق چوب، صدف چرم، خامهدوزی، گلیم، حصیربافی و سفال هستیم.
وی با بیان اینکه تاکنون در حدود ۲۰۰ الی ۲۵۰ نمایشگاه شهرستانی، استانی و کشوری شرکت داشتهایم، اظهار کرد: در سال ۹۴ بهعنوان برند کشوری شدم و چهار نشان ملی و نشان جشنواره فجر را دریافت کردم و موفق به دریافت حدوداً ۵۲ مجوز کسبوکار شدم.
جعفرزاده با اشاره به اینکه آموزش مهمترین عنصر در کار است، خاطرنشان کرد: آموزشها در سطح شهر، حاشیه شهر و روستاها صورت میگیرد که از جمله آنها میتوان به دشتیاری، پلان، روستای بلوچی و رادو را نام برد.
این فعال حوزه صنایعدستی افزود: از دهه ۹۰ تاکنون 5700 نفر هنرآموز را آموزش دادم که خروجی و دستاورد این اقدام ایجاد زمینه اشتغال برای ۲۵۰۰ نفر بوده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/