بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، حسین محمودی گفت: در عملیات مرمتی انجام شده بنای خانه عظیمنژاد، بامسازی و مرمت بام، مرمت جداره های داخلی و جداره های خارجی، کف سازی و نصب درب های چوبی با اعتباری بالغ بر 488 میلیون ریال انجام شد.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی در ادامه افزود: بنای تاریخی خانه عظیمنژاد مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است و در 25 خرداد 1390 به شماره 30105 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و به تملک اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گرفت.
مرزبان با اشاره به اینکه این بنای تاریخی در گذر سپهداری بازار تاریخی اراک و در کنار خانه قنبری واقع شده است، افزود: بعد از اتمام مرمت این بنای تاریخی برای علاقهمندان به تحصیل در هنرستان صنایعدستی آماده و تجهیز خواهد شد.
او گفت: خانه تاریخی عظیمنژاد از سبک و معماری درونگرایی ایرانی پیروی کرده و شامل یک حیاط مرکزی و فضاهای مسکونی و دو طبقه در اطراف است.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی با اشاره به مرمت بنای تاریخی قلعه حاج وکیل گفت: در این فصل از مرمت قلعه و موزه حاج وکیل تمامی درهای ورودی و اتاقها با اعتباری بالغ بر 500 میلیون ریال مرمت و رنگ آمیزی شد.
موزه صنایعدستی و هنرهای سنتی استان مرکزی، تعداد ۲۵۰ اثر شاخص از صنایع دستی هنرمندان استان مرکزی شامل فرش دستباف، گلیم، آثار قلمزنی، آثار چوبی، تابلو فرش و تابلو خطاطی را در خود جای داده است. پنج اثر موجود در موزه شامل کمانچه، گیوه، قیچک، سه تار و تذهیب دارای مهر اصالت جهانی هستند که در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است. قلعه حاج وکیل مربوط به دوره قاجار در شهر اراک است که به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
نظر شما