جلسه بررسی مسائل حقوقی اداره‌کل میراث‌فرهنگی سیستان و بلوچستان برگزار شد

جلسه بررسی مسائل و موانع حقوقی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سیستان و بلوچستان به ریاست جمشید جعفرپور، مشاور وزیر میراث‌فرهنگی و مدیرکل امور حقوقی و املاک وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

به‌گزارش میراث آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، جلسه بررسی مسائل و موانع حقوقی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سیستان و بلوچستان به ریاست جمشید جعفرپور، مشاور وزیر میراث‌فرهنگی و مدیرکل امور حقوقی و املاک وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و هیئت همراه با حضور مدیرکل، معاونان و مسئول واحد حقوقی استان برگزار شد که طی این نشست مسائل و مشکلات این حوزه در استان مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

مشاور وزیر میراث‌فرهنگی و مدیرکل امور حقوقی و املاک وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این جلسه با اشاره به سفرهای استانی بر ضرورت تبیین و بررسی مسائل حقوقی ادارات میراث‌فرهنگی تاکید کرد و گفت: از نزدیک حل و فصل کردن مسائل حقوقی ادارات استانی گامی در جهت پیشبرد اهداف متعالی وزارتخانه خواهد بود.

جمشید جعفرپور هدف از این سفر استانی را بررسی مشکلات حقوقی املاک استانی عنوان کرد و گفت: دیدار با مدیران کل دادگستری و معاونان دادستان و بازدید از پروژه‌هایی که مشکلات قضایی و حقوقی دارند از دیگر اهداف این سفر است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان نیز در ادامه با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان به سبب دارا بودن آثار متعدد باستانی، تاریخی، طبیعی و فرهنگی به بهشت باستان‌شناسان معروف است، افزود: از شمال تا جنوب این استان در هر شهرستان ده ها اثر وجود دارد که هر یک از آنها گویای قدمت و فرهنگ غنی این سرزمین کهن است.

علیرضا جلالزایی اظهار کرد: صندوق احیا با رویکرد حفظ و احیا برای مرمت و باز زنده‌سازی ابنیه تاریخی و با تعریف کاربری متناسب با آن، بناها را برای مرمت و سرمایه‌گذاری با رعایت تمام ملاحظات، به‌منظور بهره‌برداری مدت معین به‌صورت قرارداد اجاره واگذار می‌کند اگر در این بین طبق وظیفه خود عمل نکرد برای اعلام خسارت و تعلل در کارها از این صندوق اقدام قانونی می‌کنیم.

او گفت: فلسفه وجودی صندوق احیا، کمک به ساماندهی و بازسازی بناهای تاریخی در معرض خطر بوده که در صورت تحقق این مهم، بخش قابل توجهی از ساختمان‌های تاریخی سامان خواهد یافت.

جلالزایی بیان کرد: سیستان و بلوچستان گنجینه‌ایی از شگفتی های تاریخ بشر است از این حیث ما هویتی را از گذشته به ارث برده‌ایم که ملموس‌ترین آن آثار معماری و ساختمانی گذشتگان است که گاهی اوقات برای ماندگاری نیاز به نگهداری، مرمت و ‏بازسازی دارند. ‏

در این نشست مشکلات و موانع حقوقی در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان در خصوص مشکلات اخذ سند مالکیت اماکن و محوطه‌های تاریخی بازنگری قوانین و مقررات حوزه‌های مختلف در برنامه هفتم توسعه مطرح شد که مدیرکل امور حقوقی و املاک وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قول پیگیری و بررسی آن‌ها را داد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 1402040701160
دبیر مرضیه امیری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha