دبیرخانه گردشگری عشایر فارس راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از راه‌اندازی دبیرخانه گردشگری عشایر خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس، سید مؤید محسن‌نژاد امروز سه شنبه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۲در نشست گردشگری عشایر فارس  که با حضور مدیرکل امور عشایر فارس، دبیر میز گردشگری عشایر و جمعی دیگر از مدیران اداره‌کل عشایر فارس و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان برگزار شد، گفت: استان فارس دارای ظرفیت‌های مختلف و متنوعی از گردشگری است که همه ظرفیت‌های گردشگری در سطح کشور و یا حتی در سطح بین‌المللی را در خود گنجانده است و دارای مخاطبان با سلیقه‌ها و ذائقه‌های مختلف گردشگری است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس، گردشگری عشایر را یکی از ظرفیت‌های بالقوه استان توصیف کرد و افزود: بیشترین عشایر کشور در استان فارس استقرار دارند و این قابلیت می‌تواند گردشگران بی‌شماری را به این استان جذب کند.

او راه‌اندازی دبیرخانه دائمی گردشگری عشایر در فارس را مورد تأکید قرارداد که با عضویت دبیر میز ملی گردشگری عشایر، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و اداره کل امور عشایر فارس و برخی دیگر از نهادهای مرتبط در محل اداره کل میراث‌فرهنگی فارس راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست مدیرکل امور عشایر فارس نیز با اشاره به همکاری‌های صورت گرفته از سوی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس و دیگر نهادها با امور عشایر برای حفظ، احیا و معرفی آداب‌ورسوم عشایر و توسعه گردشگری عشایری از ثبت ایل راه کوچ عشایر در مسیر غرب شیراز خبر داد.

عبدالحمید کریمی با اشاره به حرکت عشایر فارس در فصول قشلاق و ییلاق، ایل راه کوچ عشایر در غرب شیراز را فرصتی مناسب جهت معرفی زندگی عشایر به گردشگران برشمرد.

او افزود: ایل راه غرب شیراز با وسعت حدود ۴۰ کیلومتر با همکاری شهرداری شیراز در نقشه جامعه توسعه شهری به ثبت می‌رسد و در این ایل راه اطراق‌گاه‌هایی پیش‌بینی‌ شده که عشایر کوچ رو در آن مستقر شده و محصولات خود را عرضه خواهند کرد که درواقع می‌تواند یک فضای نمایشگاه‌های دائمی برای عشایر باشد.

معاون صنایع‌دستی فارس نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات مناسب برای ثبت و معرفی محصولات صنایع‌دستی عشایر فارس گفت: در حوزه صنایع‌دستی در ثبت آثار ملموس، ناملموس و دست بافته‌های عشایر اقدامات ارزنده‌ای انجام شده است.

او ادامه داد: از محل تبصره ۱۶ تسهیلات مناسبی به صنایع‌دستی عشایر داده‌ شده و جذب حداکثری منابع را در این حوزه داشته‌ایم.

 در این جلسه اسماعیل خسروانی دبیر میز ملی گردشگری نیز با اشاره به اینکه میز ملی گردشگری عشایر از زمان راه‌اندازی اقدامات مناسبی را به‌منظور توسعه گردشگری عشایری انجام داده‌ است، گفت: بخشی از سایت ویزیت ایران با حمایت معاونت گردشگری کشور به عشایر اختصاص بافت که این امر می‌تواند در اطلاع‌رسانی مناسب به گردشگران خارجی بسیار مؤثر باشد.

او به لزوم هماهنگی بین نهادهای متولی برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب عشایر اشاره کرد و افزود: در حوزه گردشگری عشایر تولید محتوا نداشته‌ایم و هم‌چنین مشوقی برای دخیل شدن عشایر در اقتصاد گردشگری ایجاد نشده است.

خسروانی عدم نرخ‌گذاری خدمات عشایر را از دیگر مشکلات برشمرد که موجب سوءاستفاده از فرهنگ مهمان‌نوازی عشایر می‌شود.

او برگزاری جشنواره‌ها، رویدادهای تخصصی، حضور در نمایشگاه‌های سطح ملی و بین‌المللی ترویج کوچ سنتی به‌جای کوچ ماشینی، شناسایی فعالان گردشگری عشایر و روستایی، تشکیل خانه‌های فرهنگ عشایر و روستایی، شناسایی ایل روها، طراحی پیکیج تور گردشگری عشایری، تدوین قوانین تور گردانی عشایر، تدوین سند راهبردی گردشگری عشایر، تهیه برند ملی عشایر، معرفی عشایر در کتب درسی دانش آموزان، ایجاد موزه عشایر، آموزش تورهای تخصصی فعالان گردشگری عشایر و برگزاری جشنواره فیلم و عکس عشایر را از برنامه‌ها و طرح‌های در دست اجرای دبیرخانه میز ملی گردشگری مستقر در استان فارس نام برد.

انتهای پیام/

کد خبر 1402042702267
دبیر مرضیه امیری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha