افزایش ورودی و ماندگاری زائران در مشهد در دستور کار گردشگری خراسان رضوی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، با اشاره به ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری مشهد ‌گفت: افزایش ورود و ماندگاری زائران در دستور کار این اداره کل قرار دارد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، سید جواد موسوی پنجشنبه 29 تیر ماه 1402 در همایش توجیهی و کارگاه آموزشی ویژه دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی، راهنمایان گردشگری و گردشگری سلامت استان که در هتل خورشید تابان مشهد برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: در راستای رویکرد جذب زائر با همراهی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان افزایش مسیر پروازی به شهر مشهد پیگیری شده و اکنون بیشترین پرواز کشور بعد از تهران به مشهد انجام می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ادامه داد: برخی کمیته‌ها برای گردشگری‌های تخصصی مانند گردشگری کودک، گردشگری ادبی، گردشگری ورزشی و گردشگری سلامت در حال برنامه‌ریزی است که نتیجه این امر تاثیر بسزایی را در ماندگاری زائران امام مهربانی‌ها خواهد داشت.

او بر ضرورت اجرای تور با معرفی ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و هویتی شهر مشهد تاکید کرد و گفت: داستان‌ها و روایت‌های زیادی از عشق خدمت به زائران در اطراف حرم مطهر وجود دارد که می‌تواند به‌عنوان یک جاذبه‌ گردشگری مورد بازدید زائران بارگاه رضوی قرار گیرد.

موسوی ادامه داد: همچنین مکان‌ها و آیین‌هایی در حرم مطهر و اطراف حرم وجود دارد که هنوز ناشناخته است که تلاش می‌کنیم این ظرفیت‌ها و جاذبه‌ها را در کنار زیارت، معرفی و مورد بازدید زائران و گردشگران قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به ضرورت رعایت الزامات ماه محرم تصریح کرد: با ورود به ماه محرم مدیران دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی می‌توانند رنگ و بوی محل کار خود را منطبق با ماه محرم نمایند.

تقویت اقتصاد مشهد با افزایش ماندگاری زائران در مشهد

همچنین محسن داوری معاون استاندار و فرماندار مشهد در این جلسه با قدردانی از برگزاری این نشست و کارگاه آموزشی گفت: مایه افتخار است که شاهد حضور افرادی با نشاط و با اراده برای خدمات‌رسانی به زائران را می‌بینم.

او افزود: وظیفه ما این است که شما  را که با نگاه خوب برای خدمت‌رسانی به زائران تلاش می‎‌کنید ارج نهیم و مسیر را برای خدمت‌رسانی بهتر شما هموار کنیم.

داوری به برکات مادی و معنوی وجود بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) اشاره کرد و گفت: زیارت علاوه بر بعد معنوی فرصت اقتصادی برای دفاتر و شرکت‌های گردشگری برای شهر مشهد فراهم می‌کند و با افزایش ماندگاری زائران در مشهد علاوه بر کسب درآمد برای خودتان اقتصاد این شهر را تقویت می‌کنید.

رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان مشهد جذب زائر از خارج کشور را از دیگر اولویت‌های حوزه گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی عنوان کرد و افزود: از دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی انتظار داریم که برای جذب گردشگران از سراسر دنیا تلاش کنند و برای تحقق این امر در کشورهای مورو هدف، دفتر ایجاد و زائر جذب کنند.

داوری یادآور شد: مشهد امکانات بسیار خوبی در زمینه گردشگری سلامت دارد و نباید فرصت درمان در کنار زیارت را از دست بدهیم، تعدادی دلال فرصت خدمت صادقانه را می‌گیرند که با تلاش شما از این فرصت‌سوزی جلوگیری کنیم.

او خطاب به حاضران در این نشست تصریح کرد: شما خدمت‌گزاران علی بن موسی الرضا(ع)، افرادی متدین هستید که به عشق خدمت، زائران را به مشهد آورده یا مجاوران این حضرت را به سفر می‌برید.

معاون استاندار و فرماندار مشهد گفت: تورهایی که از مشهد برگزار می‌شود بهترین تورهای گردشگری کشور است و دفاتر و شرکت‌های گردشگری مشهد مایه افتخار و آبروی گردشگری کشور هستند.

او در ادامه از مدیریت خوب سید جواد موسوی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی قدردانی کرد.

مشهد فرصتی برای خدمت است

همچنین مهدی رضایی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی در این نشست گفت: مشهد فرصتی برای خدمت است که در اختیار ما قرار گرفته است و با وجود تبلیغاتی که در فضای مجازی علیه ایران می‌شود، عشق و علاقه به زیارت حضرت رضا (ع) وجود دارد.

او ادامه داد: شرکت‌ها و دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در ارتقای کیفیت زیارت و حضور زائران در مشهد نقش مهمی دارند و این توفیقی است که  نصیب شما شده است.

رضایی با اشاره به ساختار تشکیلات شورای امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: بالاترین مقام هر دستگاه رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر آن دستگاه است و اشاعه معروف و نهی از منکر را برعهده دارد.

او با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری مشهد اظهار کرد: حضور تورها و گروه‌های غیرمجاز و  غیر رسمی به حوزه گردشگری آسیب جدی وارد کرده است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با بیان این‌که به عملکرد تورهای غیر مجاز انتقاد وارد است، تصریح کرد: ما قائل به حذف این افراد و عوامل اجرایی آن نیستیم بلکه معتقدیم آنها باید سامان‌دهی، سازماندهی و ضابطه‌مند شوند.

او در ادامه به پرسش‌های حاضران در جلسه پاسخ داد و مصادیقی از امر به معروف و نهی از منکر را مطرح کرد.

امیدواریم در پسا کرونا اوضاع گردشگری بهتر شود

همچنین سعید ولی‌زاده رئیس انجمن صنفی دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی خراسان رضوی در این نشست گفت: شرایط سخت کرونا را سپری کردیم و امیدواریم در پسا کرونا اوضاع گردشگری بهتر شود.

او افزود: با توجه به این‌که برنامه‌ریزی‌های لازم از سوی سازمان‌های مربوطه برای حضور گردشگران خارجی به‌ویژه زائران کشورهای عربی انجام شده، کسب و کارهای حوزه گردشگری از این پس رونق خواهد گرفت.

ولی‌زاده ادامه داد: با توجه به افزایش حجم زائر و مسافر، وظیفه ما در دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری سنگین‌تر می‎‌شود.

او یادآور شد: براساس گزارش کمیته‌های فنی و حقوقی، برخی مشکلات که همکاران با آن مواجه هستند ناشی از عدم اطلاع‌رسانی از شرایط سفر است که باید همکاران در این زمینه دانش و اطلاع‌رسانی خود را افزایش دهند.

رئیس انجمن صنفی دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی خراسان رضوی با اشاره به افزایش تقاضای سفر به مشهد تصریح کرد: با وجود افزایش ظرفیت حمل و نقل ریلی و هوایی باز هم با برخی کمبودها در زمینه پرواز و قطار مواجه هستیم و زائران با مشکلاتی مواجه‌اند.

توحید فروزان‌فر رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: تعامل و تفاهم شرط و لازمه فعالیت‌ در بخش‌های مختلف حوزه گردشگری است.

او با تاکید بر اجرای قانون تصریح کرد: دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی، راهنمایان گردشگری را حمایت کنند تا زنجیره خدمات‌رسانی به زائران و گردشگران تکمیل شود تا بتوانیم در کنار هم به موفقیت برسیم.

فروزان‌فر تاکید کرد: راهنمایان گردشگری، دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی و مدیران فنی دفاتر و شرکت‌ها همگی، یک تیم هستند که باید در کنار یکدیگر فعالیت کنند تا بتوانند بهتر و مطلوبتر به زائران خدمت کنند.

رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان وجود بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) را نعمتی برای مشهد دانست و افزود: باید برای خدمت بهتر به زائران، با هم بودن را به عنوان یک پیکره واحد تمرین کنیم تا بتوانیم به شایستگی از زائران و گردشگران میزبانی کنیم.

همچنین جواد میبدی نیک مسئول دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در کارگاه آموزشی به بررسی وظایف مدیران عامل دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی و مدیران فنی بند ب و وظایف راهنمایان گردشگری پرداخت و  گفت: مدیران فنی بند ب ستون اصلی دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی محسوب می شوند و با اشاره بر اینکه تمامی امورات اخذ و تمدید مجوز بند ب و صدور و تمدید کارت راهنمایان گردشگری از طریق سامانه سادرا انجام می‌شود به آشنایی کامل این سامانه برای فعالان این حوزه گردشگری تاکید کرد.

او همچنین بر رعایت آئین‌نامه تأسیس و نظارت بر دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی تاکید کرد و گفت: تمامی دفاتر خدمات مسافرتی باید به وظایف و اختیارات خود بر اساس صراحت مواد مندرج در آئین‌نامه آشنایی داشته باشند و از هر گونه فعالیت در زمینه دفاتر دارای بند الف و پ در صورت نداشتن مجوز خودداری کنند.

میبدی ادامه داد: همه امورات مربوط به شرکت ها و دفاتر دارای مجوز بند ب بر عهده مدیران فنی بند ب است بنابراین مدیران فنی با برنامه‌ریزی، سامان‌دهی و راهبری و کنترل و نظارت می‌توانند سطح اجرایی یک شرکت خدمات مسافرتی را افزایش دهند.

مسئول دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی نسبت به رعایت آئین نگارش اداری مناسب در خصوص مکاتبات اداری تذکر داد و آموزش لازم در این خصوص را تاکید کرد.

او همچنین به اقدامات انجام شده برای سامان‌دهی راهنمایان گردشگری عرب زبان در استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: تاکنون 2500 عرب زبان فعال شناسایی و برای سامان‌دهی آن‌ها اقدام لازم پیش‌بینی شده است.

میبدی نیک گفت: برای اجرای این طرح نیازمند همکاری و همراهی همه فعالان حوزه گردشگری از جمله مدیران دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری و حتی مدیران هتل‌ها و مراکز اقامتی هستیم.

در ابتدای این همایش که مقارن با آغازین روزهای ماه محرم بود حاج حسین ماهرخسار برای فعالان گردشگری مداحی کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1402043002478
دبیر مرضیه امیری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha