بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر، اسماعیل سجادیمنش شب گذشته سهشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲ در موزه فرش تهران محل برگزاری آیینهای عاشورایی کشور گفت: میراث عاشورایی بوشهر از گذشته تاکنون برخاسته از ایمان قلبی مردمان این دیار است که با عشق به آلالله در گوشه گوشه این جغرافیای دارالحماسه، به ویژه در ایام محرم به چشم میخورد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر افزود: میراث عاشورایی روح فرهنگ و تمدن استان است و غنا و گستردگی این آثار ناملموس فرهنگی، به تنهایی بیانگر دلباختگی مردم به اهل بیت علیهم السلام است که در بافت تاریخی بوشهر به وضوح این موضوع قابل لمس و دیدن است.
او ادامه داد: اشعار سنتی در مصیبتخوانی و مراسمات سینهزنی، در جای جای این استان جاری و ساری بوده که توسط شاعران هم استانی سروده شده و با همان سبک سنتی قدیم اجرا میشود و این آیین در فهرست آثار ملی در کنار دیگر مراسمات چون دمامزنی، چاوشخوانی، برحیدری و ... به ثبت رسیده است.
سجادیمنش تاکید کرد: فرهنگ عاشورایی و حسینی بخشی از تاریخ ما بوده و برای اشاعه این موضوع از هیچ کوششی دریغ نمیکنیم و در همین راستا با مرمت، احیا، ساماندهی و زیباسازی مساجد و حسینههای بافت تاریخی به این موضوع کمک خواهیم کرد و به همین منظور در سال گذشته مسجد تاریخی جمعه و مجلسی آل عصفور مرمت و احیا شد.
در پایان گروه اعزامی استان بوشهر به این مراسم، به اجرای آیینهای عاشورایی خاص مردم بوشهر پرداختند.
انتهای پیام/
نظر شما