5 نشست علمی با موضوع میراث‌ عاشورایی برگزار شد

با حضور اندیشمندان، محققان و پژوهشگران مردم‌شناسی و هنرهای سنتی 5 نشست علمی در حوزه میراث‌عاشورایی برگزار شد.

به گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری،در نخستین نشست که 4 مرداد 1402 به دبیری پرویز فیضی کارشناس مسئول پژوهشکده مردم‌شناسی برگزار شد، موضوعات «آیین‌های عزاداری محرم به مثابه مکانیسم تغییرات اجتماعی و فرهنگی در ایران»، «محرم در فرهنگ مردم بختیاری»، «مردم‌شناسی عواطف در آیین‌های مردم محرم»، «محرم در گیلان» و «سنت‌های عاشورا در میان ترکمن‌ها» مورد بررسی قرار گرفت.

در دومین نشست به دبیری زهرا زارع عضو هیأت علمی پژوهشکده مردم‌شناسی، مباحث«کربلاهای محلی و نمادهای عاشورایی در جهان»، «آیین‌های محرم در استان کرمانشاه»، «مناسک محلی و ظرفیت‌های گردشگری مذهبی محرم در خوزستان» و «کاربرد هنر در دسته‌های عزاداری محرم در شیراز» از سوی سخنرانان مطرح شد.

 عناوین«آیین‌های محرم در کرمان»، «بارگاه‌گردانی محرم در شهر دیرم استان فارس»، «نماد و نشانه‌شناسی عزاداری ماه محرم(مطالعه موردی علم و نشانه‌ها در خراسان جنوبی)» و «کاشان جلوه‌گاه میراث‌فرهنگی ناملموس» نیز در سومین نشست با دبیری گلفام شریفی عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به بحث نهاده شد.

در چهارمین نشست به دبیری طیبه عزت اللهی نژاد مدیر گروه هنرهای سنتی پژوهشگاه سخنرانان موضوعات «بازتاب انگاره‌های شیعی در هنر نقاشی خط»، «تجلی سنت در حماسه نگاری عاشورا»، «تحلیل بر شیوه‌های روایت تصویر در نقاشی قهوه‌خانه‌ای بر اساس پیش متنیت» و «پیام‌های عاشورایی در پرده‌های عزاداری با ترکیب بند محتشم» را مطرح کردند.

در پنجمین و آخرین نشست نیز که به دبیری هادی بابایی فلاح برگزار شد موضوعات «مجالس عاشورایی در کاشیکاری قاجاری حسینیه مشیر»، «بازتاب عقاید شیعی در منسوج آل بویه»، «نقش ادبیات در تجلی مضامین قرآنی در نگارگری قدیم ایران» و «محتشم و کاشی‌های تکیه معاون الملک کرمانشاه» مورد بحث قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1402050400251
دبیر مریم قربانی‌نیا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha