انجام مطالعه مردم‏‌شناختی تأثیر آموزه‏‌های عرفی بر سیاست‏‌گذاری فرهنگی با تأکید بر ارزش‏‌های دینی

طرح پژوهشی پیمانی «مطالعه مردم‏‌شناختی تأثیر آموزه‌‏های عرفی و آیینی بر سیاست‌‏گذاری فرهنگی با تأکید بر ارزش‏‌های دینی و ایجاد یکپارچگی میان جوانان، نمونه مطالعاتی: جوانان در استان خراسان شمالی» در پژوهشکده مردم‌شناسی انجام شد.

به گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، محمودرضا اکرامی‌فر پژوهشگر فرهنگ عامه با اعلام این خبر گفت: این پژوهش به بررسی مردم‌شناختی جایگاه ضرب المثل‌ها و طبقه‌بندی هنجاری آن‏ها در فرهنگ جامعه مورد مطالعه و پیوند آن با میراث ناملموس می‏‌پردازد.

او افزود: در این طبقه‌بندی که نمونه‌هایی از آن در مطالعات دیگر دیده می‌شود، کلیشه‌های مثبت و منفی استخراج شده و الگوی فرهنگی رفتار فرد مورد مطالعه واقع می‌شود.

این پژوهشگر فرهنگ عامه تصریح‌ کرد: براین اساس این تحقیق رویکرد ریخت‌شناختی را برای کشف رابطه سه ضلع ضرب‌المثل‌، کلیشه، و رفتار پذیرا یا ناپذیرا در برابر فرهنگ‌پذیری دینی مورد توجه قرار می‌دهد.

اکرامی‌فر گفت: این پژوهش علاوه بر اینکه، به مطالعه بی‌سازمانی برآمده از کلیشه‌ها و اثرات آن‏ها در ظهور تضاد میان نظام‌های هنجاری متفاوت و عدم درونی شدن ارزش‌ها و هنجارها و در نهایت، درک کلیشه‌ها در عدم پذیرش یا پذیرش فرهنگ دینی و فرهنگ‌پذیری دینی پرداخته است اهداف خود را در  طبقه بندی؛ معرفی ضرب‌المثل‌ها و طبقه‌بندی آنها بر اساس رویکرد ریخت‌شناختی ،استخراج استریوتایپ‌های منفی و مثبت از ضرب‌المثل‌های انتخاب شده و مطالعه میدانی تاثیر مثبت یا منفی ضرب‌المثل‌های یاد شده در جامعه مورد مطالعه (خراسان شمالی)، از طریق گفت‌وگو با جوانان (نمونه مورد مطالعه: یک جامعه دانشگاهی از پسران و دختران جوان شامل ۳۰ نفر در حوزه فرهنگی خراسان شمالی) ارائه می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1402051700895
دبیر مرضیه امیری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha