پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در بحران‌ها چگونه باید باشد/ اعلام جزئیات پنل‌های نشست

سه پنل تخصصی در نشست «میراث فرهنگی ناملموس و مسئولیت اجتماعی در مواجهه با حوادث و سوانح» برگزار می‌شود و طی آن‌ها، سیاست‌گذاری در این حوزه، تجربیات زیسته در مواجهه با بحران‌ها و مسئولیت سمن‌ها در این خصوص به بحث گذاشته خواهد شد.

به گزارش میراث آریا، به مناسبت روز ملی تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی، نشست تخصصی «میراث فرهنگی ناملموس و مسئولیت اجتماعی در مواجهه با حوادث و سوانح» فردا ـ یک‌شنبه ۲۲ مرداد ماه ۱۴۰۲ـ در پژوهشکده‌ سوانح طبیعی برگزار می‌شود.

این نشست یک‌روزه که از ساعت ۸:۳۰ آغاز می‌شود و تا ۱۸ ادامه خواهد داشت، سه پنل تخصصی را شامل می‌شود: «سیاست گذاری در حوزه‌ میراث فرهنگی ناملموس‌ و بهره‌گیری از مسئولیت اجتماعی و مدیریت سوانح»؛ «تجربیات میدانی زیسته در مواجهه با بحران‌ها» و «سمن‌ها و مسئولیت اجتماعی برای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در بحران‌ها».

در پنل نخست، آتوسا مؤمنی (رئیس مرکز میراث ناملموس تهران)، سیدامیرحسین گرکانی (رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی)، سیدمحمد بهشتی(رئیس اسبق پژوهشگاه میراث فرهنگی)، حمیدرضا خانکه (معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی) و فاطمه داوری (مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی)، مباحث خود را ارائه می‌کنند که به ترتیب عبارتند از: پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در بحران‌ها؛ ظرفیت‌سازی برای مسئولیت اجتماعی در مواجهه با حوادث و سوانح در کشورهای در حال توسعه؛ تاب‌آوری بر اتکا تجربه زیست در سرزمین ایران؛ چالش‌های سیاستی در انجام تحقیق در حوزه مدیریت خطر حوادث و سوانح طبیعی و بازتعریف رابطه میراث فرهنگی وسوانح طبیعی. مرتضی جعفری ریاست این پنل را بر عهده دارد.

در پنل دوم که از ساعت ۱۰:۵۵ آغاز می‌شود، اساتیدی دانشگاهی شامل اسکندر مختاری، بهرام نادی، گارا مانچاچاریتادیپورا، کاوه فرهادی و راهول گوسوامی، پیرامون موضوعات «جایگاه حکمرانی محلی و نظامات اجتماعی در پیشگیری و مدیریت بحران بر بنیان تجربیات تاریخی»، «آب و میراث فرهنگی ناملموس»، «میراث فرهنگی ناملموس و مسئولیت اجتماعی در مواجهه با سوانح طبیعی»، «آینده‌پژوهی؛‌ یاریگری و نهادهای بومی در مواحهه با برحران‌ها» و «پس از سیل: چگونه دیدگاه مبتنی بر میراث فرهنگی ناملموس در مدیریت بلایا ایفای نقش می‌کند» سخنرانی می‌کنند. عبدالرسول وطن‌دوست ریاست این پنل را بر عهده دارد.

در پنل سوم، شیدا مهنام (رئیس پنل و مدیرعامل مؤسسه مسئولیت اجتماعی سلامت ایران)، ژانت بلیک (دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی)، مایکلا میسون و جوئله زامپرو (استاد تمام دانشگاه اودینه ایتالیا) مباحث خود را ارائه می‌کنند که به ترتیب شامل این موضوعات است: «نقش نهادهای غیردولتی و سمن‌ها در مدیریت سوانح طبیعی با رویکرد توریج میراث فرهنگی ناملموس»؛ «نقش تشکل‌ها در اجرای کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو در زمینه امیراث فرهنگی ناملموس: ایجاد تاب‌آوری در شرایط قبل و بعد از بحران» و «فاجعه سد وجونت ایتالیا، مطالعه موردی مدیریت بلایای طبیعی.»

نمایندگانی از انجمن‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد هم در این پنل حضور دارند و ارائه مطلب خواهند داشت. این پنل پس از پرسش و پاسخ در ساعت ۱۶ به کار خود خاتمه می‌دهد. اندکی بعد،‌ مراسم اختتامیه نشست برگزار و بیانیه پایانی قرائت خواهد شد.

علاقه‌مندان برای حضور مجازی در این رویداد می‌توانند از نشانی http://live692.videocake.ir استفاده کنند.

انتهای پیام/

کد خبر 1402052101077
دبیر مهدی نورعلی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha