بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، محمد اتابکی گفت: گچ کاری کامل زیر گنبد بقعه متبرکه حضرت جعفربنعلی(ع) و ترمیم قسمت آسیب دیده پشت بام و ایزوگام آن، گچ کاری راهروی ورودی امامزاده سهلبنعلی(ع) و اتاقهای انباری، راهروی ورودی به پشت بام، نصب ۱۲ عدد ناودانی و لولههای مربوطه، ترمیم آجرهای معیوب و بندکشی نقاط آسیب دیده بدنههای کل مجموعه، با تخصیص اعتباری بالغ بر ۸ میلیارد ریال به اتمام رسیده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شازند افزود: این شهر علاوه بر سابقه کهن و طبیعت زیبایش، به واسطه وجود بارگاه چهار تن از فرزندان اهل بیت(ع) به نامهای سهلبنعلی(ع)، طالببنعلی(ع)، جعفربنعلی(ع) و فضلبنجعفر(ع) از شهرت خاصی برخوردار است.
اتابکی ادامه داد: امامزاده سهلبنعل (ع) ( ابوسهلاحمدبنعلی) مدفون در شهر آستانه دارای یک از زیباترین و قدیمیترین صحن و سراها است. بنای گنبد امامزاده سهلبنعلی(ع) به حدود قرن چهارم هجری قمری و مربوط به زمان آلبویه است. قسمت شمالی ساختمان امامزاده سهلبنعلی(ع)، بقعه امامزاده طالببنعلی(ع) قرار دارد که دارای گنبد مدور و آجری است. این بقعه که متصل به بنای امامزاده سهلبنعلی(ع) است دارای یک ایوان ورودی و یک روضه کوچک است که ضریح آن در وسط روضه و در زیر سقف گنبدی قرار گرفته است. در فاصله حدود ۲۰۰ متری شمال امامزاده سهلبنعلی(ع)، دو امامزاده به نام جعفربنعلی(ع) و فضلبنجعفر(ع) واقع شده است. ساختمان این مجموعه تمام از آجر ساخته شده است.
او اضافه کرد: وجود درختان کهنسال در این امامزادگان یکی از جاذبههای گردشگری در آستانه است. درخت نارون و درخت توت از این جمله هستند. در محوطه بیرونی قسمت غربی بنای زیارتگاه سهلبنعلی(ع) شهر آستانه یک درخت نارون ۴۰۰ ساله و یک درخت توت داخل صحن داخل زیارتگاه با عمر حدود ۸۲۰ سال است.
امامزادگان جعفر و فضل با شماره ۲۵۰۲۴ به تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ و امامزاده سهلبنعلی(ع) با شماره ۳۲۳ به تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۱۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما