به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، فریبرز طهماسبی سرپرست هیئت باستانشناسی با اعلام این خبر گفت: تپه پیش از تاریخی بریس در شهرستان نمین، بخش ویلکیج، در مرکز روستای بریس قرار گرفته و در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۸۱۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
طهماسبی اظهارکرد: این محوطه پیش از تاریخی یکی از چند محوطه بزرگ باستانی در دشت اردبیل است که با توجه به گسترش روستا در پیرامون این محوطه امروزه یکی از محوطههای در حال خطر استان اردبیل محسوب میشود.
او افزود: کاوشهای باستانشناختی در تپه بریس با هدف مطالعه لایهها و توالی فرهنگی بخش شرقی دشت اردبیل صورت پذیرفت. این گمانهزنی با اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در آذر و دی ماه سال جاری به انجام رسید.
این باستانشناس تصریحکرد: کاوش بر اساس نظر شورای پژوهشی پژوهشکده باستانشناسی در بخشهای برشخورده محوطه توسط روستاییان و در بخشهای پیش از تاریخی آن با ایجاد یک گمانه ۲ در ۳ متر از سطح دامنه شرقی محوطه آغاز و با کاوش لایههای مختلف و ساختارهای معماری در عمق ۵/۹ متر با رسیدن به خاک بکر متوقف شد.
طهماسبی با بیان اینکه با کاوش در این محوطه توالی مختلفی از دورههای پیش از تاریخی در بخش شرقی این محوطه آشکار شد گفت: ساختارهای معماری، کورههای ذوب فلز و لایههای خاکستر ضخیم حاصل از فعالیتهای صنعتی مهمترین یافتههای این فصل از کاوش است.
سرپرست هیئت باستانشناسی اظهار کرد: مطالعات اولیه بر روی یافتههای بهدستآمده از لایهنگاری این محوطه بویژه مطالعات تطبیقی بر روی سفالینههای لایههای مختلف نشان داد عمده لایههای فرهنگی این محوطه در فاز دوم فرهنگ کورا-ارس شکل گرفته و به نظر میرسد محوطه بریس در اواخر هزاره سوم پیش از میلاد با افول فرهنگ کورا-ارس متروک شده است.
او در پایان خاطرنشان کرد: چالههای بزرگ و متعدد دوران مختلف اسلامی بر سطح محوطه لایههای بالایی پیش از تاریخی این محوطه را آشفته ساخته است.
انتهای پیام/
نظر شما