شیرینی گز، میراث ناملموس ۴۰۰ ساله اصفهان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان در سومین آئین رویداد ملی گز اصفهان، مهارت تهیه این سوغات شیرین را میراث ناملموس ۴۰۰ ساله مردم اصفهان عنوان کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا، روز گذشته ۲۰ مردادماه، امیر کرم‌زاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان در سومین آئین نکوداشت رویداد ملی ثبت گز اصفهان که با حضور علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و بیش از ۵۰۰ نفر از فعالان صنعت گز و دوستداران میراث‌فرهنگی اصفهان همراه بود، گفت: بسیار خرسندم که گرامی می‌داریم پیشینه تاریخی شیرینی گز را به‌عنوان میراث ارزشمند ۴۰۰ ساله مردم اصفهان.

او ادامه داد: این هویت اصیل از دوران صفوی یکی از مهم‌ترین کارکردش، پذیرایی از میهمانان بوده، لذا این میراث ارزشمند ناملموس از یک‌سو تکیه‌بر میراث‌فرهنگی اصیل این مردم دارد و از سوی دیگر می‌تواند به شاخصه‌ای مهم در توسعه گردشگری اصفهان تبدیل شود.

کرم‌زاده افزود: پس از ثبت ملی این شیرینی اصیل اصفهانی، خوشبختانه امروز گرد هم جمع شدیم تا از لوح ثبت جهانی آن نیز در حوزه جغرافیایی رونمائی کنیم.

گز سرمایه معنوی مردم اصفهان است

در ادامه این نشست مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: درگذشته اطلاعاتی فنی عموم مردم ایران و جهان از این میراث ارزشمند نیاکان اندک بود، لکن در طی ۳ سال گذشته با تلاش‌های بسیار توانسته‌ایم آن را به یک فرصت جهانی برای توسعه گردشگری تبدیل کنیم.

او ادامه داد: گز امروز برای مردم اصفهان به یک سرمایه معنوی تبدیل‌شده، لذا بکوشیم تا آن را برای نسل‌های بعدی حفاظت کنیم.

ثبت هویت مردم اصفهان وظیفه همگانی است

علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان نیز در ادامه این نشست گفت: امروز صرفاً برای تشکر از تمامی کسانی که این سوغات ارزشمند را به ثبت رساندند در این محفل حضور دارم.

او ادامه داد: اصفهان دارای هویت‌های تاریخی بسیاری است، لذا ثبت هویت‌های متعدد مردم اصفهان یک وظیفه اساسی است، زیرا این هویت است که ما را از دیگران متمایز می‌کند.

در ادامه این نشست جمعی از پیشکسوتان صنعت گز اصفهان نیز به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403052101099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha