به گزارش میراثآریا، برگزاری مانور مدیریت بحران در بازار تاریخی تبریز بهعنوان یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان، از اهمیت ویژهای برخوردار است. بهدلیل تراکم بالای فعالیتهای تجاری، تعدد ورودی و خروجیها و بافت تاریخی ارزشمند این مجموعه جهانی، اجرای مانور عملیاتی نقش مهمی در شناسایی نقاط ضعف، افزایش هماهنگی میان نهادهای امدادی و ارتقاء آمادگی در شرایط بحرانی دارد.
احمد حمزهزاده، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی در جریان این جلسه با تأکید بر لزوم آمادگی دستگاهها در مواجهه با حوادث غیرمترقبه در عرصههای تاریخی، گفت: برگزاری مانور مدیریت بحران در مجموعه بازار جهانی تبریز گامی مؤثر در جهت ارتقاء همافزایی بیندستگاهی و ایجاد درکی مشترک از سناریوهای محتمل بحران در بازار تاریخی تبریز است. تعامل سازنده میان نهادهای مسئول، تضمینکننده حفظ ایمنی و اصالت این میراث جهانی خواهد بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی با اشاره به زیرساختهای فراهمشده در محل خانه بازار، ادامه داد: این مرکز بهدلیل موقعیت مکانی مناسب و دسترسی سریع به بخشهای مختلف بازار، بهعنوان پایگاه اصلی مدیریت بحران بازار تبریز انتخاب شده است. همچنین مقرر شده است پنجشنبه هفته آینده آخرین جلسه هماهنگی برگزار و روز شنبه ۳۰ فروردین ماه مانور عملیاتی اجرا شود.
او افزود: لازم است نقشه بازار برای تمامی دستگاههای اجرایی و خدماترسان حاضر در بازار تهیه و ارائه شود تا در زمان وقوع بحران، دسترسیها، مسیرها و نقاط کلیدی با دقت شناخته شده باشند.
حمزهزاده در پایان تصریح کرد: مدیریت مؤثر بحران، در گرو درک واقعگرایانه از خود بحران است؛ چرا که در مواقع بحران، آنچه بیش از هر چیز نیاز است، شناخت خود بحران است.
بازار تاریخی تبریز بهعنوان یکی از بزرگترین و قدیمیترین بازارهای سرپوشیده جهان شناخته میشود. این بازار نهتنها بهعنوان یک مرکز تجاری فعال، بلکه بهعنوان یک میراثفرهنگی و معماری باارزش جهانی نیز مورد توجه قرار دارد که از این منظر، حفظ ساختار و ایمنی این مجموعه در برابر حوادث غیرمترقبه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
انتهای پیام/
نظر شما