به گزارش میراثآریا، نقی شعبانیان روز شنبه ۲۷ اردببهشتماه سالجاری ۱۴۰۴ در نشست تخصصی «جنگلهای زاگرس، جوامع محلی و آگاهیبخشی» که در حاشیه جشنواره «رسانه و منابع طبیعی» و در ادامه همایش بینالمللی مدیریت پایدار جنگلهای زاگرس، در مجتمع فرهنگی شهرداری سنندج برگزار شد، با تأکید بر اهمیت مشارکت جوامع محلی در مدیریت منابع طبیعی بیان کرد: بر اساس تجربیات ملی و بینالمللی، به این نتیجه رسیدهایم که در استانهای زاگرسنشین باید مدیریت مشارکتی جایگزین روشهای سنتی شود.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حال تدوین طرحهایی برای پیادهسازی این نوع مدیریت بوده و بر همین اساس قرار است همایش بینالمللی مدیریت پایدار جنگلهای زاگرس در تیرماه با حضور مسئولان کشوری برگزار شود.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد: یکی از گامهای مقدماتی این همایش، برگزاری نشستهای تخصصی مانند این نشست در سنندج است.
شعبانیان یادآور شد: یکی از ارزشمندترین بخشهای جنگلهای زاگرس در کردستان واقع شده است و به همین دلیل برگزاری این پنل تخصصی در این استان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
او اظهار کرد: در حاشیه این همایش، هشت پنل تخصصی با حضور کارشناسان و پژوهشگران در نهادهایی همچون محیط زیست، دانشگاه تهران، دانشگاه شهرکرد و مؤسسات تحقیقاتی دیگر برگزار خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان نیز در این نشست اظهار کرد: زاگرس یکی از پنج ناحیه رویشی کشور به شمار میرود و بیش از ۵۰ درصد آب شیرین کشور از این ناحیه تأمین میشود.
بهزاد شریفیپور گفت: کردستان نیز بهعنوان یکی از ۱۲ استان زاگرسنشین، نقش مهمی در تولید رواناب و منابع آبی کشور ایفا میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: بیش از ۶۰ درصد مساحت کردستان را منابع طبیعی تشکیل میدهند و این استان سرشاخه پنج حوزه مهم آبخیز کشور است.
او یادآور شد: این ویژگیها، کردستان را به یکی از مهمترین مناطق جنگلی زاگرس تبدیل کرده است.
در ادامه این نشست، کارشناسان و فعالان حوزه رسانه و منابع طبیعی، به بیان دیدگاههای خود در خصوص نقش رسانه در حفاظت از منابع طبیعی پرداختند.
انتهای پیام/
نظر شما