اندیمشک با جشنواره انار، رنگ دانه یاقوت می‌گیرد

دبیر جشنواره شکرانه برداشت انار اندیمشک این شهرستان را در کنار جاذبه‌های تاریخی و طبیعی که دروازه ورود و خروج خوزستان به سمت مرکز ایران است را از جمله شهرهای با قابلیت بالا برای توسعه گردشگری معرفی کرد و افزود: اندیمشک با برخورداری از دو رودخانه دز و کرخه، سه سد کرخه، دز، بالارود، کوهستان‌های مرتفع، دره‌های عمیق، قلعه و کاروانسراهای تاریخی، موسیقی محلی، بقعه‌ها و آرامستان‌های تاریخی، میراث صنعتی راه‌آهن، یادمان‌های دفاع مقدس، صنایع‌دستی محلی و... نیازمند توجه هرچه بیشتر در حوزه میراث‌فرهنگی گردشگری صنایع‌دستی است.

جشنواره شکرانه برداشت انار در شهرستان اندیمشک، جمعه ۴ مهرماه ساعت ۱۶ در محل تالار فرهنگ برگزار می‌شود.

کیانوش میرچناری، دبیر جشنواره شکرانه برداشت انار در شهرستان اندیمشک، در گفت‌وگو با میراث آریا، وسعت باغات انار در شهرستان اندیمشک را ۲۵۰ هکتار عنوان کرد و گفت: اغلب این باغات در منطقه منگره و روستاهای گرداب، دوروان، چاره، چنار، شیخ داوودخادم، تووه، آهوبرند، مونگی، انارکی، مازو، چین روزه، شرو، سرتپ دورق و خورده قرار دارند.

دبیر جشنواره شکرانه برداشت انار در شهرستان اندیمشک سپس به نوع و کیفیت انار اندیمشک اشاره کرد و افزود: اغلب انارهای منطقه کوهستانی منگره از پوستی سبز برخوردار هستند که بعد از رسیدن زرد می‌شوند. این انارها دانه‌های سفیدشفاف و طعمی ترش دارند.

وی به دیگر نمونه‌های انار در شهرستان اشاره کرد و اظهار داشت: نمونه‌های دیگر انار در باغات اندیمشک به نام انار شوشتری و انار ساوه و دیگر گونه‌های اصلاح نژاد شده وجود دارد که در هنگام سرشماری در اقلیت هستند.

میرچناری در ادامه به محصول نهایی و آیین انارتکانی اشاره کرد و گفت: هر ساله در هنگام برداشت، آئین انار تکانی که به همراه خوانش شعر و آوازهای محلی برگزار می‌شود، محصولی به نام ترشی انار دارد که به دانه‌های خشک شده انار هم ناردون گفته می‌شود.

دبیر جشنواره شکرانه برداشت انار در شهرستان اندیمشک سپس به خوراکی‌هایی که از ناردون انار اندیمشک پخت می‌شود اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر «ترشی انار» و «رب انار» که چاشنی غذای سنتی است، غذای «خورشت میرعالی خانی» که بعد از طبخ گوشت قرمز گوسفندی به همراه ناردون انار تهیه می‌شود، به همراه خوراک «کل آو» که باز به همراه دانه‌ی انار طبخ می‌شود، از جمله مزیت‌های گردشگری خوراک در این منطقه محسوب می‌شوند که قابلیت ثبت ملی دارند.

کیانوش میرچناری در ادامه به ابزارهای سنتی برداشت برای انارتکانی اشاره کرد و افزود: «گلاکه»، «رونجه»، «ترکه» از جمله ابزارهای سنتی برداشت انار هستند که هنر ساخت آن ابزار بخشی از میراث ناملموس شهرستان اندیمشک محسوب می‌شوند.

وی برای برگزاری جشنواره انار در شهرستان اندیمشک دو هدف را برشمرد و اظهار داشت: ثبت ملی آیین انارتکانی و ثبت ملی غذای سنتی خورشت میرعالی خانی را ضروری دانست.

دبیر جشنواره شکرانه برداشت انار اندیمشک این شهرستان را در کنار جاذبه‌های تاریخی و طبیعی که دروازه ورود و خروج خوزستان به سمت مرکز ایران است را از جمله شهرهای با قابلیت بالا برای توسعه گردشگری معرفی کرد و افزود: اندیمشک با برخورداری از دو رودخانه دز و کرخه، سه سد کرخه، دز، بالارود، کوهستان‌های مرتفع، دره‌های عمیق، قلعه و کاروانسراهای تاریخی، موسیقی محلی، بقعه‌ها و آرامستان‌های تاریخی، میراث صنعتی راه‌آهن، یادمان‌های دفاع مقدس، صنایع‌دستی محلی و... نیازمند توجه هرچه بیشتر در حوزه میراث‌فرهنگی گردشگری صنایع‌دستی است.

انتهای پیام/

کد خبر 1404070200175
دبیر محمد آوخ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha