بازدید ایران‌شناس برجسته پاکستانی از محوطه باستانی گرگان (جرجان)

عارف نوشاهی، محقق، نویسنده، ایران‌شناس و استاد دانشگاه پنجاب پاکستان که آثار متعددی در حوزه ادبیات فارسی، نسخه‌شناسی و ایران‌شناسی تألیف کرده است، از محوطه تاریخی شهر باستانی گرگان/جرجان بازدید کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا، دکتر عارف نوشاهی، استاد برجسته زبان فارسی و ایران‌شناسی دانشگاه پنجاب پاکستان، محقق و نویسنده بیش از ۸۰ کتاب در زمینه ادبیات فارسی، تاریخ، نسخه‌شناسی، رجال و عرفان و بیش از ۳۰۰ مقاله به زبان‌های فارسی، اردو، پنجابی و انگلیسی، از شهر تاریخی جرجان بازدید کرد.

در این بازدید، قدرت شاکری، مدیر پایگاه شهر تاریخی گرگان/جرجان، به همراه کارشناسان پایگاه توضیحاتی درباره روند کاوش‌ها، نمایشگاه سفال‌های مکشوفه و کارگاه‌های باستان‌شناسی به دکتر نوشاهی ارائه کردند.

عارف نوشاهی که در ۲۷ مارس ۱۹۵۵ در پنجاب پاکستان متولد شده است، از شاگردان خاندان فارسی‌دان خود بوده و زبان فارسی را نزد پدربزرگ و عمویش فراگرفته است. او تاکنون علاوه بر تألیف و تصحیح ده‌ها اثر ارزشمند، در بیش از ۵۰ کنگره و سمینار بین‌المللی در کشورهای مختلف ازجمله ایران، پاکستان، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، عراق، فرانسه و هند شرکت داشته است.

از جمله حوزه‌های پژوهشی مورد علاقه نوشاهی می‌توان به فهرست‌نویسی کتب چاپی و خطی فارسی و تصحیح متون ادبی و عرفانی اشاره کرد. وی دو جلد کتاب با عنوان «فهرست نسخه‌های خطی فارسی موزه ملی پاکستان کراچی» و «فهرست نسخه‌های خطی فارسی انجمن ترقی اردو کراچی» منتشر کرده است.

این ایران‌شناس برجسته پاکستانی همچنین در تألیف دانشنامه جهان اسلام در بنیاد دایرة‌المعارف اسلامی، دایرة‌المعارف بزرگ اسلامی و دانشنامه زبان و ادب فارسی در شبه‌قاره همکاری داشته و به‌عنوان مشاور امورفرهنگی شبه‌قاره در این مراکز شناخته می‌شود.

بازدید نوشاهی از محوطه باستانی گرگان/جرجان، که یکی از مهم‌ترین شهرهای تاریخی ایران در دوره اسلامی به شمار می‌رود، فرصتی برای آشنایی بیشتر او با ظرفیت‌های غنی میراث‌فرهنگی و تمدنی این منطقه فراهم کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1404070800788
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha