توسعه گردشگری روستایی، اولویت جدی دولت چهاردهم در کهگیلویه و بویراحمد است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: توسعه گردشگری و توجه به «بوم‌گردی» از اولویت‌های اصلی برای توسعه روستاها در این استان است.

یدالله رحمانی در حاشیه اجرای برنامه زنده تلویزیونی «سلام آبادی» که از شبکه دو و دنا پخش شد، در گفت‌وگوی اختصاصی با میراث‌آریا، با تبریک روز روستا و عشایر و با بیان اینکه ۴۴ درصد جمعیت استان روستایی هستند، گفت: بر اساس آخرین سرشماری، سهم قابل‌توجهی در تولیدات استان دارند؛ به‌طوری‌که ۵۴ درصد گوشت، ۳۵ درصد صنایع دستی و ۲۰ درصد محصولات کشاورزی استان را تولید می‌کنند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد به ارائه آمارهایی از جامعه عشایری و روستایی پرداخت و افزود: جامعه عشایری استان متشکل از ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار با حدود ۷۱ هزار نفر جمعیت است.

رحمانی تصریح کرد: همچنین از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار رأس دام استان، یک میلیون و ۲۰۰ هزار رأس در اختیار جامعه عشایری است.

او به جامعه روستایی استان اشاره و اظهار کرد: بر اساس آخرین سرشماری، ۴۴ درصد از کل جمعیت استان را جامعه روستایی تشکیل می‌دهد که این میزان، ۱۷ درصد بیش از متوسط کشوری است.

نماینده عالی دولت در کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: استان ما دارای یک هزار و ۶۴۳ روستای دارای سکنه است که از این تعداد، تنها حدود ۷۴۰ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند و ۹۰۰ روستا نیز زیر ۲۰ خانوار هستند.

رحمانی گفت: در نظام برنامه‌ریزی، تمرکز معمولاً بر روی روستاهای بالای ۲۰ خانوار است، اما دولت خدمات خود را برای تمامی روستاها، حتی با پراکندگی زیاد، انجام می‌دهد.

او مهم‌ترین درخواست خود از نهادهای مرکزی را این‌گونه بیان کرد و ادامه داد: انتظار داریم مجلس شورای اسلامی و دولت، قوانین و مقرراتی را وضع کنند که دست استانداران و مسئولان استانی برای خدمت‌رسانی بهتر به روستاهای زیر ۲۰ خانوار که در استان ما از پراکندگی زیادی برخوردارند، بازتر شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: دولت وفاق ملی، خدمت‌رسانی به جامعه روستایی و عشایری را به‌صورت جدی دنبال می‌کند و اعطای تسهیلات به‌ویژه به روستاها و فعال‌تر کردن دهیاری‌ها از جمله اقداماتی است تا سهم بیشتری در عمران و آبادانی ایفا کنند.

استاندار عنوان کرد: پروژه‌های خوبی مانند احداث و بهسازی راه‌های روستایی، تأمین آب شرب، برق‌رسانی و پروژه‌های بهسازی محیط روستاها در دست اجرا داریم.

رحمانی اظهار کرد: در مدت یک سال گذشته، بیش از ۲۵۳ پروژه در حوزه بهسازی روستاها، احداث پارک و آرامستان با اعتباری بالغ بر ۱۲۱ میلیارد تومان در استان به بهره‌برداری رسیده است.

او، توسعه گردشگری و توجه به «بوم‌گردی» را از اولویت‌های اصلی استان برشمرد و گفت: علاوه بر اعتبارات قابل‌توجه در حوزه عمران و کمک به تجهیز روستاها به ماشین‌آلات و امکاناتی مانند خودروهای آتش‌نشانی، توسعه گردشگری و توجه ویژه به ایجاد و تقویت واحدهای بوم‌گردی در هر دو منطقه روستایی و عشایری از زمره برنامه‌های اصلی در استان است.

انتهای پیام/

کد خبر 1404071601617
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha