بهگزارش میراثآریا، حمید عباسزاده بیان کرد: در پی ثبت ۳ نوع نان محلی نفته، پادرازی و گروز به نام شهرستان قاینات در فهرست آثار ملی معنوی کشور، برگزاری جشنواره ملی در رابطه با نان، موقعیت مناسبی بود تا با شرکت فعال در آن، نانهای محلی شهرستان قاینات به بازدیدکنندگان معرفی شود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان قاینات افزود: در این جشنواره که با هدف تقویت هویت فرهنگی و گردشگری، نمایش ظرفیتهای بومی، احیای نانهای سنتی و آموزش پخت، معرفی آواها و آیینهای مرتبط با پخت نان، برگزار میشود، آیینی محلی به نام کفشبرون را اجرا خواهند کرد.
او نان را در فرهنگ ایرانی دارای جایگاهی مقدس دانست که احترام به آن از کودکی در ذهن و باور مردم نهادینه شده و ادامه داد: ۴ نفر از هنرمندان شهرستان از روستای گریمنج نسبت به پخت نانهای سنتی نفته و پادرازی اقدام خواهند کرد.
عباسزاده گفت: جشنواره با شعار «نان و ایران، سر یک سفرهایم» فرصتی است برای تجربه تنوع فرهنگی، گفتوگوی اقلیمی و بازشناسی نان بهعنوان نماد تغذیه سالم و همدلی ملی، جلوهای از رنگ، طعم و هنر پنهان در خمیرهاییست که با عشق، ورز داده شدهاند. سومین جشنواره ملی نان که با حضور ۴۰۰ غرفه از سراسر ایران برگزار می شود، از روز ۲۲ مهر شروع شده و به مدت ۴ روز ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/

نظر شما