افسانه احسانی نویسنده کتاب اکوتوریسم راهی برای گردشگری پایدار و تسهیلگر ظرفیتسازی و توانافزایی گردگشگری پایدار در یادداشتی نوشت:
بر کسی پوشیده نیست که گردشگری قادر است ظرفیتهای طبیعی و فرهنگی پنهان و نهان مناطق روستایی و عشایری را تقویت کند. به نظر من در شرایط کنونی مخاطبان گردشگری خوزستان در گام نخست ساکنان شهرهای بزرگ استان و همچنین استانهای مجاور از جمله بوشهر و هرمزگان است. هرمزگان دست کم از دو دهه پیش و بوشهر نیز در سالهای اخیر تجارب نابی را پشت سر گذاشته که میتواند الگوی قابل قبولی برای خوزستان محسوب شود.
زمانی که جوانان و خانوادهها بازدید از ظرفیتهای استان و به ویژه تجربه زیستن در کنار مردم بومی را جزیی از اوقات فراغت خود در نظر بگیرند خرید محلی، تهیه سوغات و هدایای خود را از این طریق تامین کنند مسیر برای سایر مخاطبان ملی و بینالمللی نیز هموار خواهد شد.
وجود رودخانهها تالابها و نخلستانها و تنوع اقوام و میراث ناملموس ظرفیت ویژهای برای منطقه مهیا ساخته است. سبک زندگی گذشته و کهن الگوهای منطقه به ویژه در زمینه کشاورزی، دامپروری و مدیریت منابع نیز فرصتهای متنوعی در اختیار گردشگری استان قرار داده است.
مسئولیت اجتماعی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی که تاکنون پنج دوره جشنواره شکرستان را برگزار کرده است اگر دقیق و باکفایت برنامهریزی و اجرا شود، میتواند الگویی برای سایر شرکتها و مراکز مشابه باشد.
موضوع سبزشویی و گرین واشینگ سالهاست که نگرانیهایی در خصوص مراقبت از منابع و استفاده بهینه از آن را در فعالان مدنی و محیط زیست و اجتماعی ایجاد کرده و ناباوری و عدم اعتماد به بازده قابل قبول در این خصوص را دو چندان کرده است.
شناسایی دقیق و درست ظرفیتها و بررسی نقاط ضعف و قوت و تلاش جهت تبدیل تهدیدها به فرصتها به منظور رسیدن از وضعیت موجود به مطلوب در طی فرآیند ظرفیتسازی و توانافزایی در گردشگری پایدار ممکن به نظر میرسد.
خوشبختانه نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی قابل اتکایی در سالهای اخیر در استان شکل گرفته است که با تکیه بر این سرمایه میتوان گامهایی به جلو برداشت.
با توجه به تاکید برگزار کنندگان پنجمین دوره جشنواره شکرستان برای برگزاری کارگاههای «نیشکر راهی برای گردشگری پایدار» و «هوش هیجانی در گردشگری»، امید که به زودی شاهد اجرای الگوهای پایدار و متنوعی از گردشگری منطقه باشیم.
انتهای پیام/
نظر شما