خوزستان سرزمین فرصت‌هاست/ جشنواره بین‌المللی میراث‌فرهنگی هویت تاریخی استان را بازتاب می‌دهد

استاندار خوزستان، با تاکید بر نقش راهبردی جشنواره‌های فرهنگی در تقویت هویت بومی، میزبانی چهارمین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی را «فرصتی ملی برای بازخوانی سرمایه‌های تمدنی خوزستان» دانست و گفت: این استان با برخورداری از تاریخ کهن، اقوام درهم‌تنیده و تنوع کم‌نظیر فرهنگی، آماده برگزاری رویدادی فاخر و اثرگذار است.

محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان، در گفت‌وگو با میراث‌آریا با اشاره به میزبانی چهارمین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در این استان، بر اهمیت این رویداد در تبیین و بازآفرینی هویت تاریخی و فرهنگی خوزستان تاکید کرد.

او در ابتدای سخنان خود گفت: رشد و توسعه دو وجه مکمل دارد؛ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری. توسعه زمانی معنا می‌یابد که جامع، فراگیر، متوازن و پایدار باشد و در این فرآیند، نقش عناصر فرهنگی و هنری کاملاً بنیادین و تعیین‌کننده است.

وی با اشاره به جایگاه کم‌نظیر خوزستان در تاریخ تمدن بشری افزود: خوزستان گهواره تمدن است؛ سرزمینی با لایه‌های عمیق تاریخی که نشان می‌دهد شکل‌گیری شهرنشینی و مدنیت از دیرباز در این خطه آغاز شده است.

استاندار با تشریح ویژگی‌های اقلیمی، زیستی و فرهنگی استان اظهار کرد: این جلگه حاصلخیز که در جوار زاگرس و در امتداد اقلیم دریایی جنوب قرار گرفته، بستری کم‌نظیر برای تنوع تمدنی و فرهنگی فراهم کرده است. اقوام مختلف در طول تاریخ در کنار یکدیگر زیسته‌اند، پیوند خورده‌اند و در سخت‌ترین بزنگاه‌ها، به‌ویژه دوران دفاع‌مقدس، خونشان در هم آمیخته است. این همزیستی یک ساخت موزاییکی نیست؛ بلکه درهم‌تنیدگی اصیل قومی و فرهنگی است که هویت خوزستان را می‌سازد.

موالی‌زاده با اشاره به خصوصیت‌های اجتماعی و اخلاقی مردم استان گفت: مردمان خوزستان با مهمان‌نوازی، خون‌گرمی، صمیمیت و روحیه جمع‌گرایی شناخته می‌شوند. این استان یک جامعه اجتماعی، گرم و عاطفی است و این ویژگی‌ها در ذهن مردم ایران تثبیت شده است.

وی با تاکید بر ظرفیت کم‌نظیر تنوع فرهنگی خوزستان افزود: آداب و رسوم، سنت‌ها، موسیقی‌ها، پوشش‌ها، غذاها و آیین‌های رنگارنگ در جای‌جای استان چشمگیر است. این جشنواره فرصتی است برای آنکه خوزستانی‌ها بیش از پیش با ذخایر فرهنگی خود مواجه شوند و مردم ایران نیز تصویری دقیق‌تر و عمیق‌تر از این استان به دست آورند.

استاندار خوزستان، برگزاری جشنواره‌های فرهنگی را یکی از ابزارهای مؤثر در تقویت سرمایه هویتی دانست و گفت: خوزستان سرزمین فرصت‌هاست؛ نه فقط فرصت‌های اقتصادی و مادی، بلکه فرصت‌های فرهنگی، هنری، میراثی و انسانی. ما به خوزستانی بودن خود افتخار می‌کنیم و معتقدیم باید هویت این استان را بیش از پیش تقویت کرد. بی‌تردید چنین جشنواره‌هایی امکان بازشناسی و بازنمایی خوزستان را فراهم می‌کنند.

وی درباره روند انتخاب خوزستان برای میزبانی جشنواره توضیح داد: پس از برگزاری دوره پیشین در استان فارس، خوزستان آمادگی خود را برای میزبانی اعلام کرد و ما اطمینان داریم که این رویداد آثار مثبت و گسترده‌ای بر استان خواهد داشت. مجموعه دستگاه‌ها را پای کار می‌آوریم و از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد تا جشنواره‌ای فاخر، درخور و شایسته برگزار شود.

موالی‌زاده در پایان با تاکید بر پیامدهای فرهنگی و اجتماعی این رویداد خاطرنشان کرد: این جشنواره نه تنها بستری برای معرفی خوزستان به ایران و جهان است، بلکه زمینه‌ای برای تقویت همبستگی اجتماعی و انسجام فرهنگی مردم استان نیز فراهم می‌آورد. امیدواریم با همراهی نهادها و مشارکت مردم، شاهد برگزاری رویدادی باشیم که نام خوزستان را بار دیگر به‌عنوان سرزمین فرهنگ، هنر و تمدن در سطح ملی و بین‌المللی برجسته کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1404090900582
دبیر محمد آوخ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha