گردشگری می‌تواند پیشران توسعه و بهبود معیشت مردم البرز باشد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز گفت: گردشگری می‌تواند با ایجاد اشتغال، رونق سرمایه‌گذاری و بهبود معیشت مردم، به پیشران توسعه استان تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار میراث آریا، نادر زینالی، روز یکشنبه، ۱۸ مرداد با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنای البرز ضمن تبریک روز خبرنگار با تأکید بر نقش رسانه در پیگیری مطالبات مردم، اظهار کرد: رسانه و مطالبه مردم از مسئولان، سازوکار متفاوتی دارد و خبرنگار می‌تواند مطالبات به‌حق مردم را با درایت، ویژگی‌های حرفه‌ای و فن بیان مناسب مطرح کند و در عین حال، عملکرد و خدمات دستگاه‌های اجرایی را نیز به شکل دقیق به مردم منتقل کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز، افزود: رسانه در واقع رابط میان مردم و مسئولان است؛ از یک سو باید مطالبه به‌حق مردم را به مسئولان منتقل کند و از سوی دیگر عملکرد مسئولان و خدماتی را که ارائه می‌شود به اطلاع مردم برساند. اگر در این مسیر انحرافی هم وجود داشته باشد، مطالبه‌گری رسانه و مردم می‌تواند آن را مشخص و مسئولان را نسبت به آن پاسخگو کند.

او توضیح داد: امروز جامعه در شرایط خاصی قرار دارد و لازم است شرایط موجود به شکل دقیق برای مردم تبیین شود. در چنین شرایطی، رسانه نقش مهمی در اطلاع‌رسانی شفاف و به‌روزرسانی حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت جامعه نسبت به اتفاقات و عملکرد مسئولان دارد.

این مسئول در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های استان البرز گفت: متاسفانه حق البرز با توجه به استعدادها و ظرفیت‌هایی که دارد، طی سال‌های گذشته به طور کامل ادا نشده است. البرز از نظر اقلیمی، میراث فرهنگی، جاذبه‌های گردشگری و ظرفیت‌های صنایع دستی، استانی کم‌نظیر است. از طرف دیگر، حدود ۱۶ میلیون نفر در مسیر این استان تردد می‌کنند و البرز شاهراه حیاتی ۱۴ استان کشور است، اما سؤال اینجاست که تاکنون چه میزان از این مزیت برای توسعه استان استفاده کرده‌ایم.

زینالی توضیح داد: جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، شرایط اقلیمی، هنرمندان صنایع دستی و ظرفیت‌های گردشگری استان باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا بتوانیم هم تولید ثروت داشته باشیم و هم توزیع ثروت انجام شود و در نهایت، اشتغال و معیشت مردم بهبود پیدا کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با اشاره به نقش گردشگری در اقتصاد استان، اظهار کرد: معیشت، اشتغال، امنیت و درآمد دولت چهار موضوع مهمی است که نباید از آنها غافل شویم و گردشگری، به‌ویژه زمانی که به شکل صحیح از ظرفیت‌های آن استفاده شود، می‌تواند پیشران توسعه کشور و مناطق مختلف باشد.

او به سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت: یکی از نمونه‌های این موضوع، نخستین هتل پنج‌ستاره قصر رز است که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید. این مجموعه حداقل ۴۰۰ شغل مستقیم ایجاد می‌کند و پیش‌بینی می‌شود اشتغال غیرمستقیم آن نیز چند برابر این میزان باشد.

زینالی افزود: بخش عمده هزینه ساخت این هتل توسط بخش خصوصی تأمین شده و سهم دولت در قالب تسهیلات بوده است. نکته مهم این است که دولت باید موانع و فرآیندهای اداری را برای سرمایه‌گذار تسهیل کند تا بخش خصوصی بتواند با اطمینان وارد میدان شود.

این مسئول ابراز کرد: وقتی بخش خصوصی بخش عمده سرمایه خود را وارد یک پروژه می‌کند، دولت می‌تواند منابع خود را به جای سرمایه‌گذاری مستقیم در چنین پروژه‌هایی، صرف زیرساخت‌ها و افزایش رفاه مردم کند. بنابراین حمایت از بخش خصوصی و تسهیل سرمایه‌گذاری باید یکی از اولویت‌های توسعه استان باشد.

زینالی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی البرز گفت: جاده چالوس، طالقان، اشتهارد، چهارباغ و سایر مناطق استان، هر کدام ظرفیت‌های ویژه‌ای برای توسعه گردشگری دارند و باید برای استفاده از این ظرفیت‌ها برنامه مشخص داشته باشیم.

او بیان کرد: مصوبه هیئت وزیران درباره استان‌های ساحلی، با توجه به حوزه آبریز جاده چالوس و طالقان، در بخش‌هایی شامل استان البرز نیز شده و بر اساس آن، سرمایه‌گذاری در مجاری منابع و حوزه آبریز با رعایت مقررات و هماهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امکان‌پذیر است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز این مصوبه را فرصتی مهم برای استان دانست و گفت: این مصوبه می‌تواند بخشی از بن‌بست‌های موجود در مسیر سرمایه‌گذاری در جاده چالوس و طالقان را برطرف کند.

این مسئول تصریح کرد: توسعه گردشگری سبز می‌تواند همزمان با حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، زمینه سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال را نیز فراهم کند. باید تلاش کنیم سرمایه‌گذاران را برای حضور در این مناطق مجاب کنیم تا از این ظرفیت‌ها در چارچوب ضوابط استفاده شود.

تدوین برنامه پنج‌ساله برای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز

زینالی همچنین از تدوین برنامه پنج‌ساله توسعه این اداره‌کل خبر داد و گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت و اسناد بالادستی، برنامه پنج‌ساله‌ای برای استان تدوین شده و دستورالعمل آن نیز به حوزه‌های مختلف اداره‌کل ابلاغ شده است.

او افزود: تلاش ما این است که فعالیت‌های اداره‌کل در چارچوب برنامه مشخص و قابل ارزیابی پیش برود و بر اساس آن بدانیم در هر سال چه جایگاهی باید در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشته باشیم.

این مسئول با تأکید بر آمادگی اداره‌کل برای پذیرش سرمایه‌گذاران گفت: از همه مردم و سرمایه‌گذاران دعوت می‌کنیم که برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی وارد میدان شوند. اداره‌کل آمادگی دارد در هر سطحی که امکان سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد، برای تسهیل امور همکاری کند.

زینالی در بخش دیگری از سخنان خود به اصلاح ساختار اداری این میراث فرهنگی البرز اشاره کرد و گفت: یکی از ضعف‌های جدی ما در سال‌های گذشته، ساختار اداری و نظام پاسخگویی به مردم بود که در ۱۵ تا ۱۶ ماه گذشته برای اصلاح آن اقدامات جدی انجام شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز، افزود: با پیگیری‌های انجام شده و حمایت وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و استاندار البرز، ۴۹ پست سازمانی به مجموعه اضافه شده که بخش قابل توجهی از این پست‌ها برای شهرستان‌ها در نظر گرفته شده است.

زینالی ادامه داد: حدود ۷۵ درصد پست‌های جدید برای شهرستان‌ها پیش‌بینی شده، چراکه معتقدیم پاسخگویی باید در محل زندگی مردم انجام شود. در ماه‌های آینده نیز تأمین و استقرار نیروها بر اساس این ساختار انجام خواهد شد تا مردم برای دریافت خدمات مجبور نباشند مسیرهای طولانی را طی کنند.

این مسئول با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه مرمت بناهای تاریخی اظهار کرد: سال گذشته با وجود همه مشکلات، عملیات مرمت و اقدامات عمرانی در شهرستان‌های مختلف توسعه پیدا کرد و در حوزه گردشگری مذهبی نیز برنامه‌هایی برای احیای بناهای ارزشمند استان در دستور کار قرار گرفت.

او افزود: امامزادگان استان البرز می‌توانند به یکی از قطب‌های گردشگری مذهبی تبدیل شوند. مرمت امامزاده سلیمان آغاز شده و برای آن یک فرآیند سه‌ساله بر اساس مطالعات علمی پیش‌بینی شده است. مطالعات امامزاده هارون نیز با همکاری اوقاف در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با اشاره به مرمت مسجد جامع اشتهارد گفت: عملیات مرمت این بنا نیز در چند فاز دنبال می‌شود و تلاش داریم بخش عمده عملیات آن را در سال جاری به پایان برسانیم.

تپه ازبکی در مسیر ثبت جهانی

او در ادامه با اشاره به تپه ازبکی گفت: این محوطه تاریخی با قدمتی حدود هفت تا ۹ هزار سال، یکی از آثار بسیار ارزشمند استان البرز است و قابلیت ثبت جهانی دارد. سال گذشته مطالعات این محوطه انجام شد و با همکاری مسئولان شهرستان، زیرساخت‌های اولیه از جمله سرویس‌های بهداشتی، فضای نگهبانی و مسیر اولیه گردشگری ایجاد شد. همچنین عملیات مرمت اولیه و تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز نیز در دستور کار قرار گرفت.

این مسئول ابراز کرد: با توجه به وسعت حدود ۱۲ هکتاری تپه ازبکی، زیرساخت‌های لازم در حال تکمیل است و یک فرآیند سه‌ساله برای آماده‌سازی آن پیش‌بینی کرده‌ایم. امیدواریم با پیگیری‌های وزارت میراث فرهنگی، این اثر در اولویت ثبت جهانی قرار بگیرد.

زینالی درباره روند مرمت کاخ ناصری شهرستانک نیز گفت: عملیات مرمت این بنا به پیشرفت حدود ۸۵ درصدی رسیده و پیش‌بینی می‌کنیم ظرف حدود شش ماه آینده آماده بهره‌برداری شود. قرار است این کاخ پس از مرمت به یک مرکز فرهنگی، اقامتی و پذیرایی تبدیل شود و در کنار آن، اقدامات مربوط به مسیر دسترسی و زیرسازی جاده نیز در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز همچنین به دست‌کندهای اشتهارد اشاره کرد و گفت: این مجموعه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و همکاری دستگاه‌های مختلف مرمت شده و فاز نخست آن به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

زینالی در ادامه از افزایش قابل توجه تعداد اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان خبر داد و گفت: پیش از آغاز دولت چهاردهم، تعداد بوم‌گردی‌های استان حدود ۱۳ تا ۱۴ واحد بود، اما این تعداد اکنون به ۵۵ واحد رسیده است. هدف‌گذاری ما این است که تا پایان سال تعداد اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان به ۱۰۰ واحد برسد و در همین راستا، با همکاری اداره‌کل امور روستایی استانداری و فرمانداری‌ها، طرح «هر روستا، یک بوم‌گردی» را دنبال می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز در پایان با تأکید بر نقش رسانه‌ها در معرفی ظرفیت‌های استان گفت: بخش مهمی از اقدامات انجام‌شده زمانی می‌تواند به نتیجه برسد که مردم و سرمایه‌گذاران از ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود اطلاع داشته باشند. خبرنگاران می‌توانند بهترین رابط میان مردم و مسئولان باشند؛ هم مطالبات مردم را منتقل کنند و هم عملکرد دستگاه‌ها را به اطلاع جامعه برسانند. ما نیز خود را عضوی از خانواده رسانه می‌دانیم و بنده و همکارانم در اداره‌کل آمادگی داریم در هر زمان پاسخگوی مطالبات و پرسش‌های خبرنگاران و مردم باشیم.

انتهای پیام/

کد خبر 1405051801392
دبیر محمد آوخ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha