صنایع‌دستی البرز در مسیر پیوند آموزش، فرهنگ و توانمندسازی

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز از شکل‌گیری همکاری‌های بین‌دستگاهی برای پیوند آموزش، فعالیت‌های فرهنگی و توانمندسازی در حوزه صنایع‌دستی خبر داد و گفت: از ابتدای سال چهار تفاهم‌نامه در این زمینه با دستگاه‌های مختلف استان منعقد شده است.

به گزارش خبرنگار میراث آریا، ژیلا خدادادی با اشاره به رویکرد اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز برای تقویت جایگاه صنایع‌دستی در سطح استان، گفت: توسعه صنایع‌دستی تنها با فعالیت یک دستگاه محقق نمی‌شود و برای تحقق اهداف این حوزه، همکاری و هم‌افزایی میان دستگاه‌های مختلف ضروری است.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز افزود: در همین راستا، اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز همکاری‌هایی را در قالب انعقاد تفاهم‌نامه با مجموعه‌های مختلف استان از جمله کمیته امداد، آموزش و پرورش، بهزیستی و فنی و حرفه ای در دستور کار قرار داده و تلاش کرده است از ظرفیت دستگاه‌هایی که در حوزه‌های آموزشی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت دارند، برای تقویت و گسترش صنایع‌دستی استفاده کند.

او گفت: این تفاهم‌نامه‌ها با هدف تقویت همکاری‌های مشترک در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها منعقد شده‌اند و تلاش ما این است که این همکاری‌ها از سطح تفاهم‌نامه فراتر رفته و در قالب برنامه‌های عملیاتی و اقدامات مشترک دنبال شود.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز اظهار کرد: یکی از محورهای مهم این همکاری‌ها، توجه به آموزش و انتقال مهارت‌های صنایع‌دستی است. در این زمینه تلاش شده است ظرفیت‌های آموزشی دستگاه‌های مختلف در کنار توان تخصصی حوزه صنایع‌دستی قرار گیرد تا زمینه برای آموزش و مهارت‌آموزی گروه‌های مختلف فراهم شود.

این مسئول با اشاره به اینکه صنایع‌دستی علاوه بر جنبه اقتصادی، بخشی از هویت و فرهنگ هر منطقه است، گفت: به همین دلیل نگاه ما به صنایع‌دستی فقط در تولید و فروش خلاصه نمی‌شود، بلکه معرفی و ترویج هنرهای سنتی، حفظ داشته‌های فرهنگی و ایجاد زمینه برای انتقال این مهارت‌ها به نسل‌های آینده نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

خدادادی توضیح داد: برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها نیز یکی دیگر از زمینه‌های همکاری با دستگاه‌های مختلف است؛ چراکه این رویدادها فرصت مناسبی برای معرفی هنرمندان، عرضه تولیدات صنایع‌دستی و آشنایی بیشتر مردم با ظرفیت‌های این حوزه ایجاد می‌کنند.

او تصریح کرد: همکاری با آموزش و پرورش نیز از این منظر اهمیت دارد که می‌توان از ظرفیت مدارس و جامعه دانش‌آموزی برای آشنایی نسل جدید با هنرهای سنتی و صنایع‌دستی استفاده کرد و زمینه توجه بیشتر کودکان و نوجوانان به این بخش از میراث فرهنگی را فراهم آورد.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز با اشاره به همکاری با بهزیستی و کمیته امداد نیز ابراز کرد: صنایع‌دستی می‌تواند در حوزه آموزش و توانمندسازی افراد، ظرفیت قابل توجهی ایجاد کند و همکاری میان دستگاه‌های مرتبط می‌تواند به استفاده بهتر از این ظرفیت منجر شود.

این مسئول در پایان تأکید کرد: توسعه صنایع‌دستی نیازمند یک نگاه مشترک و مشارکت مجموعه‌های مختلف است و هر اندازه این هم‌افزایی بیشتر شود، امکان استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی صنایع‌دستی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1405060700678
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha