\"زاهي هاواس\"، دبيرکل شوراي عالي دپارتمان باستانشناسي مصر گفت: دپارتمانهاي موزههاي ميراثتاريخي اسلامي در ماه دسامبر سال جاري پيش از گشايش موزه هنرهاي اسلامي در لوور پاريس، موزه بزرگ آمريکا، موزه برلين آلمان، موزه هنرهاي اسلامي قطر و امارات متحده عربي افتتاح ميشود.
وي افزود: کارشناسان فرانسوي همه تلاش خود را براي طراحي موزه جديد مصر بهکار گرفتهاند و در طراحي داخلي ساختمان موزه حدود 2300 قطعه باشکوه و ارزشمند از هنرهاي اسلامي بهکار رفته است.
در اين موزه آثاري از ميراثمملوک (سلسلهاي در مصر) در ميان مجموعه ميراث موزه اسلامي قرار ميگيرند.
هنگام عمليات بازسازي و مرمت موزه، آثار ارزشمند آن براي محافظت هرچه بيشتر به آزمايشگاه حفاظتي در قلعه منتقل شد.
يک تيم بازسازي و مرمت از مصر و اسپانيا به سرپرستي ادواردو کارشناس اسپانيايي که در گذشته به محافظت و مرمت مقبره نفرتيتي در غرب ساحل شهر لوکسور پرداخته بود اين پروژه را برعهده داشتند.
هاواس تصريح کرد: عمليات مرمت و بازسازي فواره باستاني با همکاري پايگاه آقاخان انجام و اين اثر به موزه هنرهاي اسلامي منتقل شد.
وي درباره اين اثر گفت: حدود 2000 کيلوگرم ماده سيماني که براي مرمت اين فواره در سالهاي 1960 و 1970 استفاده شد به دليل وارد آوردن آسيبهايي به اين اثر از آن پاک شد.
پروژه جديد موزه هنرهاي اسلامي بابالخلق محوطه جديدي را براي نمايش طرحهاي موزه براساس عقايد تاريخي منطقه و کشورهاي اسلامي دربرميگيرد و ميراث اسلامي و تاريخي را با توجه به توالي تاريخي و زماني نشان ميدهد. همچنين سالن ويژهاي براي هر يک از هنرهاي اسلامي اختصاص داده ميشود. اين موزه داراي کتابخانه نفيسي با شبکه هشداردهنده جديد و سيستم اطفاي حريق است.
بنابراين گزارش، موزه هنرهاي اسلامي در بابالخلق براي نخستين بار در 28 دسامبر (7 دي) 1903 با نام خانه ميراثباستاني عرب گشايش يافت و در سال 1952 نام آن به موزه هنرهاي اسلامي تغيير يافت. زيرا آثار موجود در اين موزه مجموعهاي از آثار ارزشمند همه کشورهاي اسلامي است و تنها ميراث مصر يا جهان عرب را دربرنميگيرد. آخرين فعاليت مرمت موزه در سال 1983 صورت گرفت و از آن پس تا به امروز هيچگونه فعاليتي در اين زمينه انجام نشده است.
R/H/109
انتهای پیام/