بنابراين گزارشهاي باستانشناسان که در مجلات متعدد علمي آمريکا به چاپ رسيد، طي حفاريهاي انجام شده در منطقه اونالاسکاي آلاسکا، بقايايي از خانههايي يافت شده که مجهز به سيستمهاي حرارتي کاملاً شبيه به اوندولهاي کرهايهاست.
پروفسور \"ريچارد نچت\"، سرپرست تيم حفاري که از باستانشناسان دانشگاه آلاسکا است، در اين باره گفت: اين حفاريها از سال 2003 آغاز شده است و قدمت نگاريهاي انجام شده با استفاده از راديو کربنها نشان ميدهد قدمت اين سيستمهاي حرارتي به حدود 3 هزار سال قبل ميرسد.
به گفته وي نمونههايي که تاکنون يافت شده متعلق به سيستمهاي حرارتي سنتي کرهايها است که قدمت آن به 2500 سال قبل بازميگردد و مردم شمال اوکجيو از آن استفاده ميکردند.
نچت افزود: نمونههاي آلاسکايي کشف شده حدود 500 سال قديميتر از آنها هستند و نخستين اوندولهايي به شمار ميروند که در خارج از قاره اوراسيا(آسيا- اروپا) کشف شدهاند.
وي با اشاره به اينکه تاکنون چهار نمونه از ساختار اين سيستمهاي حرارتي يافت شده است، خاطرنشان کرد: با بررسيهاي انجام شده مشخص شده که براي ساخت و تعبيه اين سيستمها حدود 2 تا 4 متر کف خانه را حفر ميکردند و سنگهاي تختي را بهصورت \"V\" شکل در طول ديوارهاي خندق (گودال) ميچيدند؛ بعد روي آنها را با لايهاي از سنگهاي بسيار صاف ميپوشاندند و دودکشي نيز براي خروج دود و گازها در نظر ميگرفتند.
پروفسور \"سانگکيهو\" از دانشگاه تاريخ ملي سئول با مطالعه اين گزارشها اعلام کرد: اوندولهاي باستاني کره تنها در يک طرف خانه قرار داده ميشوند و ظاهراً در آلاسکا نيز سيستمهاي حرارتي تنها در يک سوي ساختمان تعبيه ميشد.
وي با اشاره به فاصله 5 هزار کيلومتري ميان آلاسکا و کره گفت: به نظر ميرسد اين سيستمها بدون وابستگي به يکديگر توسعه يافته و ساخته شدهاند.
به گفته کيهو تاکنون در مناطق بين اين دو سرزمين چنين نمونههاي يافت نشده است و سيستمهاي حرارتي آلاسکا حدود 500 سال قديميتر از سيستمهاي کرهاي است.
M/H/108
انتهای پیام/