وي که عکس‌ها و تصاويرش در بيش از 25 مجله جغرافيايي ملي ديده مي‌شود، نخستين نمايشگاه بين‌المللي خود را در مالت برگزار کرده است.

وي که در سال 1952 (1331) در تبريز متولد شد، بيشتر عمر خود را صرف عکاسي از نقاط محروم و مشکلات جهان کرده است، اما آنچه بيش از هر چيز در آثار او مهم و نمايان است به تصوير کشيدن رنج، درد،و درگيري‌هاي مردم جهان است؛ علاوه بر آنکه در زمينه نمايش زيبايي، انسانيت مهرباني، عطوفت و آرزو نيز بسيار فعاليت کرده است.

اين نمايشگاه که با هدف اشاعه صلح، امنيت و آرامش در سطح جهان برگزار شده از سوي سازمان جهاني يونسکو حمايت مي‌شود.

رضا دقتي، موسس بنياد فرهنگي بين‌المللي غير انتفاعي \"اينه\" در افغانستان است که به منظور آموزش کودکان و توسعه فرهنگ نوسازي در ميان کشورهاي در حال توسعه در زمان ظهور جنگ‌هاي داخلي در رشته‌هاي عکاسي، فيلم‌برداري و روزنامه‌نگاري تاسيس شده است.

وي در سال 2005 توانست بالاترين نشان فرهنگي فرانسه را با عنوان \"شواليه ملي لياقت\" از طرف ژاک شيراک، رئيس جمهور سابق فرانسه دريافت کند که پس از آن به ايراد سخنراني پيرامون اهداف و انگيزه عکاسي‌هاي خود پرداخت.

دليل برگزاري اين نمايشگاه در مالت آن است که هم‌اکنون مالت مي‌کوشد تا موقعيت خود را در حوزه مديترانه تثبيت و خود را در درگيري‌ها کشوري بي‌طرف معرفي کند و اين نمايشگاه که هدف اصلي‌اش برقراري صلح و امنيت جهاني است، مي‌تواند نقشي مؤثر در اين ميان ايفا کند.

نمايشگاه گذشته وي که با عنوان \"يک جهان، يک قبيله\" برگزار شد، داستان زندگي افغان‌ها را به تصوير کشيده و تصاويري از کودکان را در حالي که حرکات عکاسان را تقليد مي‌کنند، در کشوري جنگ زده به نمايش گذاشته است.

اين نمايشگاه از 14 تا 31 جولاي (23 تير تا 9 مرداد) براي بازديد عموم در مرکز کنفرانس مديترانه داير است و 50 درصد از سود حاصل از فروش آثار بنياد آينه تعلق مي‌يابد و 50 درصد ديگر نيز براي يک NGO داخلي صرف خواهد شد.

بنابراين گزارش، دقتي در آخرين نمايشگاه خود سعي کرده است مسائل مبتلا به مردم اقوام مختلف جهان را از تولد تا مرگ به تصوير بکشد.

108/S/H


انتهای پیام/

کد خبر 1386041058