به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، شواهد نشان مي‌دهد که لايه‌هاي يخي محافظ و ايمني جزيره در دوره گذشته هنگام گرم شدن زمين نيز وجود داشته‌اند.

يافته‌هاي اخير که به تازگي در مجله علمي چاپ و منتشر شد و نيز حاکي از آن است که يخ گرين‌لند حساسيت کمتري در مقابل ذوب شدن دارد.

پروفسور \"اسکه ويلرسليو\" متخصص نظريه تکامل زيستي از دانشگاه کوپن‌هاگن گفت: يخ‌هاي بخش جنوبي گرين‌لند مقاوم‌تر از آن چيزي است که ما قبلاً تصور مي‌کرديم. بنابراين واکنش يخ‌ها در مقابل ذوب شدن کاملاً مشخص است و احتمالاً اين ناحيه مقاومت بسيار زيادي در مقابل بالارفتن دماي هوا داشته است.

دانشمندان بر اين باورند که تغييرات دماي هوا به دليل آلودگي‌هاي موجود از صنايع مختلف، آلودگي هوا و فعاليت‌هاي مختلف بشري است، اما دليل مقاومت يخ‌هاي اين ناحيه هنوز مشخص نشده است.

\"رايموند برادلي\"، مدير مرکز تحقيقات سيستم‌هاي آب و هوايي از دانشگاه ماساچوست در آمهرست گفت: هر آنچه در گذشته بر سر اين منطقه آمده به کندي صورت گرفته است. امروزه فعاليت‌هاي بشري بيشتر از گذشته موجب بالا رفتن دماي هوا مي‌شوند، ولي معمولاً تغييرات در طول دهه‌ها و يا قرن‌ها صورت مي‌گيرد.

تحليل ژنتيکي قطعات يخ در بخش جنوبي گرين‌لند نشان مي‌دهد که در بين 800-450 هزار سال پيش، اين جزيره بزرگ جهان آب و هوايي همانند آب و هواي بخش شمالي نيواينگلند داشته است، اما پيش‌بيني مي‌شود در دهه آينده گنجينه و مخزن يخ‌هاي گرين‌لند ذوب شوند و صدها تريليون گالن آب به آتلانتيک سرازير شود.

همانطور که مشاهده مي‌شود سطوح آب اقيانوس از 3 فوت به 20 فوت رسيده است، اما موضوع کشف جانداران نيم ميليون سال پيش در منطقه يخي نشان مي‌دهد که يخ‌هاي محافظ گرين‌لند در طول دوره يخچالي گذشته به همين شکل باقي مانده‌اند. به عبارت ديگر حدود 120 هزار سال گذشته اين يخچال‌ها شکل گرفته‌اند. آن زمان ميانگين دماي هوا 9 درجه فارنهايت گرمتر از زمان حال بوده است و به همين دليل در مقابل عمل ذوب شدن مقاومت خوبي از خود نشان مي‌دهند.

R/H/109


انتهای پیام/

کد خبر 1386041721