به گزارش ميراث آريا(CHTN)، حفاري اين منطقه که از سال 1987، آغاز شده بود، پس از دو سال فعاليت، با کشف اين موزاييک در شهر کلندريس در سال 1989 به دستاوردي بزرگ منتهي شد.

کارشناسان قدمت اين موزاييک‌ را حدود 1500 سال تخمين‌زده و اعلام کردند تصاوير منحصربه‌فردي که روي آن وجود دارد، به‌دليل غيرمعمول بودن در هيچ کجاي دنيا ديده نشده و اين موزاييک تصويري زنده و گويا از شهر باستاني کلندريس است.

تصاوير اين موزاييک 12 متري که شهر کلندريس و بندر آن را به همراه 2 قايق، حمام رومي‌ها و برخي ساختمان‌ها و بناهاي ديگر نشان مي‌دهد، سبب شد کارشناسان و باستان‌شناسان به حفاري‌ برخي مناطق اقدام کنند و بقايايي ا ز ديگر آثار تاريخي ارزشمندي را که در اين تصاوير آمده کشف کنند.

در واقع اين موزاييک باستاني نقشه گنجي شده تا از روي آن ديگر کشفيات انجام شود.

به گفته \"لونت زوروگلا\" از باستان‌شناسان سرشناس منطقه، اين شهر باستاني حدود 5 هزار سال پيش مسکوني بوده و تصوير بندري که روي موزائيک به چشم مي‌خورد، حاکي از وجود قديمي‌ترين بندر در ترکيه است.

وي با اشاره به اينکه اين شهر باستاني يکي از شهرهاي بندري مهم به‌شمار مي‌رفته، افزود: با توجه به تصاوير و نشانه‌هاي موجود در اين موزاييک، فعاليت‌هاي تکميلي ديگري براي حفاري دقيق شهر کلندريس صورت خواهد گرفت که براي اجراي اين پروژه به حمايت‌هاي بيشتري نياز است.

وي تصريح کرد: تاکنون همه گزارش‌ها مربوط به حفاري منطقه و دستاوردهاي آن در 30 مقاله و کنفرانس و يک کتاب جمع‌آوري شده و در داخل و خارج از ترکيه ارائه شده است.

به گفته زوروگلا، فعاليت‌هاي نظامي رومي‌ها عليه دزدان دريايي در منطقه کلندريس صورت مي‌گرفت و در زمان برقراري صلح در درياي مديترانه سود بسياري از تجارت‌هاي دريايي عايد آن شده است.

در قرون وسطي اين شهر توسط امپراتوري بيزانس و سپس سلجوقيان اداره مي‌شده و در اوايل قرن 20 به مهمترين بندر حمل و نقل دريايي ميان ترکيه امروزي و قبرس تبديل شد.

اگرچه شمار بقاياي به‌جاي مانده در اين شهر تاريخي بسيار کم است، اما ديوارهاي قرون وسطي و حمام بندر که در قرن 4 و 5 ساخته شده، سالن تئاتري که متعلق به دوره رومي‌ها بوده و قبرهايي که به 6 هزار سال پيش از ميلاد تا قرن 4 ميلادي تعلق دارد، همگي نشان از ارزش و اهميت تاريخي بالاي منطقه دارد.

M/R/108



انتهای پیام/

کد خبر 1386042754