جاناتان ويليامز يکي از کارشناسان موزه بريتانيا گفت، وقتي به اين آثار چشم ميدوزيم گويا جهان را در غالب يک ظرف ميبينيم که هنرمندانه در يک جا جمع شده است. گنجينه ارزشمند در ماه ژانويه توسط \"ديويد\" و \"اندروولانس\" پدر و پسر محقق اشيا فلزي در نزديکي هاروگيت بريتانيا يافت شد که اين زمينه براي کشاورزي مجدد در فصل بهار آماده ميشد.
آنها سکهها و قطعاتي از نقره را در ميان گل و لاي زمين کشف کردند و به مقامات اطلاع دادند.
البته اين مکان خالي از سکنه است باستانشناسان تحقيقاتي انجام دادند تا شايد بتوانند ردپايي از ساکنان منطقه بيابند اما متأسفانه هيچگونه مدارکي يافت نشد.
موزه بريتانيا در هنگام نمايش اين آثار از اين دو کاشف دعوت به عمل آورد تا در مراسم خاصي شرکت کنند و جوايزي را به آنها اهدا کرد.
ولانس و کارمندان موزه با ديدن اشيايي همانند کاسه باستاني، حلقه طلايي باز و ساخت ايرلند، انگشتر و گلسينههاي نقرهاي، وسايل تزييني لباس، شمش، قطعاتي از نقرهجات عصر وايکينگها که بهعنوان پول يا سکه در آن زمان استفاده ميشد، بسيار متحير شدند.
اين گنجينه در يک ظرف نقرهاي قرار گرفته و اين ظرف با حکاکيهايي از شير، گوزن تزيين شده و داخل ان طلاي خالص بهکار رفته است.
آخرين سکه ضرب شده به 927 پس از ميلاد مسيح تعلق دارد که در عصر پادشاه آتلستان در دوره آنگلو ساکسون ضرب شد. وي خود را نخستين پادشاه برتانيا ناميد.
يکي از مشکلات آن دوره حضور نظاميان در بخشهاي شمالي بود و همين امر باعث شد که مالکان اين گنجينه نتوانستهاند براي برداشتن آنها به اين منطقه بازگردند و حال براي باستانشناسان روشن شد که چرا اين اشيا به طور دست نخورده در زيرزمين باقي ماندهاند.
ارزش اين ميراث توسط کميته ارزشيابي گنجينههاي باستاني تخمينزده شد اما موزه بريتانيا و موزه گنجينه يورک درصدد حفظ و نگهداري از اين ميراث هستند. M /109
انتهای پیام/