وي، با اشاره به برقراري پرواز مستقيم قونيه مشهد تاکيد کرد: 12 تا 14 آگوست سال جاري، مسئولين آژانسهاي گردشگري اين دو شهر گردهم ميآيند و اين اقدان رسماً انجام ميشود.
کايا، که روزهاي آخر ماموريت خود را در تهران ميگذراند، از تشويق دوستانش براي برقراري تورهاي گردشگري به ايران ياد کرد و افزود: من اميدوارم پس از بازگشت به کشورم، کتابي از مردم و کشور ايران به رشته تحرير دارم. رايزن فرهنگي و توريستي سفارت ترکيه در ايران، همچنين در رابطه جايگاه ايرانيان در بين گردشگران ورودي ترکيه خاطرنشان کرد: در 6 ماهه نخست سال جاري، ايران با 431 هزار نفر گردشگر، در جايگاه چهارم، گردشگران ورودي ترکيه قرار داشت که به نظر ميرسد در 6 ماهه دوم با اين سال، روند صعودي پيدا کرده است.
کايا، يکي از گروههاي مؤثر در معرفي کشورش را رسانههاي جمعي خواند و تاکيد کرد: رسانهها، چشم، گوش و زبان يک ملت هستند و ما قصد داريم طي يک کارگاه مشترک خبرنگاران دو کشور را با هم آشنا و مرتبط کنيم.
وي در رابزه با اين کارگاه ادامه داد: در اين کارگاه که هر سال در يک کشور (ترکيه- ايران) برگزار ميشود، خبرنگاران حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري دو کشور به تبادل اطلاعات کشورهايشان ميپردازند.
رايزن فرهنگي و توريستي سفارت ترکيه در ايران، همچنين از برگزاري کارگاه مشترک نقاشان ايران و ترکيه خبر داد و گفت: اين پروژهها با ديد مثبت از سوي هر دو کشور در مراحل اداري قرار گرفتهاند و من اميدوارم تا زمانيکه ايران هستم، به ثمر رسيدن آنها ببينم.
وي، ايران و ترکيه را داراي نقاط مشترک تاريخي، فرهنگي، مذهبي، ادبي و ... زيادي دانست و اظهار داشت: ما علاقه داريم که گردشگري ايران هم خيلي زود مراحل پيشرفت را طي کند و در اين راستا تجار ترکيهاي زيادي را براي همکاري در اين حوزه ايران تشويق کردهايم.
کايا، از سفر ايرانيان در ماه آينده براي همکاري مشترک در حوزه گردشگري به ترکيه خبر خبر داد و گفت: اگر مسئله انتخابات ترکيه نبود، حتماً اين سفر در همين ماه انجام ميشد، علاوه بر اين مهندس رحيم مشايي، پس از انتخابات ترکيه براي گسترش روابط گردشگري دو کشور به کشور ما ميآيند.
وي با اشاره به جاذبهها و ميراث فرهنگي ترکيه و جايگاه خاصش در اروپا خاطرنشان کرد: به دليل وجود آثار تاريخي و فرهنگي متعدد در شهرهاي مختلف ترکيه، کشور ما در سال 2010، پايتخت فرهنگي اروپا خواهد بود.
119/S
انتهای پیام/