نقشه اين جاده براي نخستين بار در سال 990 توسط \"سيگريک سريوس\" اسقف اعظم کاتوليکهاي کانتربري آماده شد تا به کمک آن زائران را به سمت روم، سانتياگو و حتي اورشليم هدايت کنند.
\"رومانيو برودي\" نخستوزير ايتاليا که به همراه جمعي از کاتوليکهاي اين کشور طرح احيا و بازسازي اين جاده باستاني را در دست اجرا دارد، در اين مورد ميگويد: اين جاده باستاني زماني قلب تپنده حمل و نقلهاي ايتاليا به شمار ميرفت، اما امروزه کمتر کسي از آن استفاده ميکند و تقريباً به دست فراموشي سپرده شده است.
وي با اشاره به اينکه اين جاده تاريخي ميراث ارزشمندي از اجداد آنها است گفت: براي ساخت دوباره اين جاده و بازگرداندن شکوه و عظمت گذشته آن سرمايههاي مالي کافي نيست بلکه به قلبهايي عاشق و متعهد نياز است تا ميراث کهن اين سرزمين را حفظ کنند.
وي تصريح کرد: هماکنون دولت ايتاليا بودجهاي معادل 7 ميليون يورو را براي اجراي اين پروژه در نظر گرفته و کار بازسازي مناطقي از اين گذرگاه که دچار آسيبهاي جديتر شده تا سال آينده به پايان خواهد رسيد.
گفتني است مقامات مذهبي وايتکان معتقدند زائراني که براي طلب مغفرت و آمرزش از اين جاده ميگذشتند تا به روم، سانتياگو و اورشليم بروند در حقيقت سفري طولاني در سطح اروپا تجربه ميکردند که تنها نمونه گردشگري آن زمان به شمار ميرفت و اين زائران با گذر از سرزمينهاي مختلف اروپا پايههاي اوليه نظريه اتحاد کشورهاي اروپايي را بنا نهادند.
R/108
انتهای پیام/