به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"سيف‌الدين فقير\" با اشاره به تلاش‌هاي بسياري که براي جلب حمايت‌هاي دولت انجام شده است، گفت: هدف احياي سيستم‌هاي مبادله پاياپاي عهد باستان، بازي‌هاي کهن و به نمايش گذاشتن پول‌هاي رايج آن دوره است.

وي افزود: با توجه به نقش و اهميت بالاي اين ارزش‌ها در معرفي داستان‌هايي از نسل کهن اين سرزمين و آداب و رسوم آن، مي‌کوشيم بازي‌هاي قديمي و رايج را در ميان ساکنان شهر محصور دوباره معرفي مي‌کنيم.

به گفته فقير در ميان بازي‌هاي قديمي منچ، جنگ کبوترها و چوپات از رايج‌ترين سرگرمي‌هاي مردم شهر محصور به شمار مي‌رفته و ادبيات و شعر نيز در ميان آنها بسيار محبوب بوده است.

وي ادامه داد: با ساخت موزه جديد، جنگ خروس‌ها و انواع کشتي‌هاي باستاني نيز به عنوان گنجينه‌هايي از فرهنگ اين سرزمين به نمايش گذاشته خواهد شد علاوه بر آنکه اطلاعات دقيقي از حکمرانان منطقه، دروازه‌هاي شهر محصور و نقشه گردشگري آن، شيوه زندگي مردم، لباس‌ها و روزنامه‌هاي قديمي آنها به نمايش گذاشته مي‌شود.

سيف‌الدين با اشاره به اهميت بالاي دروازه باهات که يکي از مهمترين مناطق تاريخي مسکوني شهر محصور به شمار مي‌رود، گفت: با توجه به اينکه بيش از 400 نفر نفر از افراد بسيار مشهور و برجسته جهان از جمله مولاناي رومي، علامه محمد اقبال، مولانا حسن حضرت، مولانا عبدالکلام آزاد و حضرت گنج بخش در اين منطقه يا نزديکي آن به دنيا آمده و به شهرت رسيده‌اند، دولت پروژه‌هاي بسياري را براي احيا و حفظ اين منطقه به کار برده است و هم اکنون نيز موزه فقيرخان مسئوليت حفاظت از اين دروازه را به عهده دارد.

خاطرنشان مي‌شود؛ پروژه حفاظت از دروازه‌هاي قديمي و مناطق باستاني اطراف آن هم‌اکنون زير نظر سازمان توسعه پايدار شهر محصور اجرا مي‌شود و کار مرمت و بازسازي دروازه باهات هنوز به مرحله اجرا نرسيده است.
S/H/108


انتهای پیام/

کد خبر 1386051517