\"يو يونگزيانگ\" از مقامات ارشد موزههاي چين با اشاره به اينکه اين اثر متعلق به ملت چين است و دولت بايد تمام تلاش خود را براي بازگرداندن آن انجام دهد گفت: اين سر برنزي يکي از 12 قطعه تشکيلدهنده ساعت آبي فواره کاخ تابستاني است که پس از آتشسوزي سال 1860 به همراه گنجينههاي ارزشمند ديگري توسط سازقان بريتانيايي و فرانسوي ربوده شده است.
\"کوين چنگ\"، مدير اجرايي حوزه آسيايي حراجي \"ساتبي\" در اين باره گفت: براساس قانون محدوديتهاي فروش آثار فرهنگي سازمان ملل متحده پس از گذشت 50 سال از زمان ربوده شدن اشيا مسروقه اجازه فروش آنها را داريم و اکنون نسبت به فروش اين اثر مصمم هستيم.
وي با اشاره به اينکه اين اثر به مبلغ 7/7 ميليون دلار به مزايده گذاشته شد گفت: حراجي مذکور بهمدت 4 روز از 6 اکتبر(14 مهر) در هنگکنگ برگزار ميشود.
براساس گزارشهاي اعلام شده حدود يک ميليون قطعه از آثار تاريخي و ارزشمند چينيها در بيش از 200 موزه از 47 کشور دنيا وجود دارد که همه آنها بهصورت غيرقانوني از چين خارج شدهاند، که بخش قابل توجهي از آثار به سرقت رفته در سال 1949 از تايوان که جزيي از خاک چين به شمار ميرود ربوده شده است.
خاطرنشان ميشود دولت چين که تاکنون مبالغ هنگفتي را براي خريد و بازگرداندن بخشي از اين آثار صرف کرده است، در سال 2000 با پرداخت 15 ميليون دلار سر ببر برنزي ساعت آبي کاخ تابستانه را از حراجي ساتبي خريداري کرد.
در سال 2003 نيز سرخوک اين مجموعه توسط يکي از ميليونرهاي چيني خريداري و به کشور بازگردانده شد تا در کنار سرهاي ميمون و گاو برنزي قرار گيرد.
هماکنون سر خرگوش برنزي و موش اين ساعت در مجموعهايي شخصي در اروپا نگهداري ميشود اما از سرنوشت 5 قطعه ديگر اطلاعي در دست نيست.
M/108
انتهای پیام/